Групово изнасилване преди смъртта на Яна в Борисовата градина

1
Добави коментар
dominika
dominika

България
  

Групово изнасилване преди смъртта на Яна в Борисовата градина

PlovdivWeek на 11/06/2012, 08:50

Снимка: razkritia.com

Яна не само е била удушена, но и изнасилена

Удушената миналата година в Борисовата градина Яна Кръстева е била изнасилена преди това от трима мъже. С 28-годишното момиче са се изгаврили основният заподозрян Николай Кръстев-Чеци и още двама души. Това е показала ДНК експертизата на намерените 7 косъма, направена в Австрия. 5 от тях са на Чеци, а други на двама неизвестни засега мъже, твърдят запознати с разследването, цитирани от „Блиц“.

Тримата мъже поискали от момичето да правят секс, след като пийнали порядъчно. Яна се дърпала и затова те решили насила да задоволят нагона си, гласи версия. Единият от тях я ударил по главата, за да я зашемети. След това я замъкнал в храсталаците. Останалите го последвали и се гаврили с Яна. После се уплашили, че момичето може да ги издаде. Затова го удушили.

Първоначално заради грешка в разследването зад решетките попадна Пламен Трифонов. Той бе пуснат на свобода след 125 дни. Причината за неговото задържане беше морфологичната експертиза на косми, намерени по тялото на Яна. Според нея те се доближавали до тези на Трифонов. Направената по-късно ДНК експертиза обаче посочи, че са на Чеци.

Друга грешка на разследващите органи бе, че обявиха, че са хванали престъпника и разказаха всичко, което е станало ясно до момента. Именно това е дало възможност на истинския убиец да си направи безупречно алиби. Признал, че е спал с Яна, и се е предал. Не дал обаче информация за хората, които са били с него в нощта на престъплението. Почти невъзможно е обаче да бъдат установени съучастниците на Чеци в изнасилването, смятат магистрати.