Басейн във Велинград изгоря с 2 бона

1
Добави коментар

Градът
  Регион

Басейн във Велинград изгоря с 2 бона

PlovdivWeek на 19/06/2012, 17:53

Снимка: claverton.bg

Започнаха масирани проверки в туристически обекти

Глоба от 2 хиляди лева отнесе елитен хотел във Велинград при началото на масирани проверки в туристически обекти, плажове и басейни. Лабораториите за проверка на качеството на минералните води се заканиха, че няма да е последната.

Собственикът на елитния обект не е определил правила за определяне на работните заплати. Състав на районния съд в курорта не е потвърдил акта, съставен от трудовите инспектори в Пазарджик.

От общо 72 басейна в пазарджишка област 50 са във Велинград. 4 от тях вече са запечатани, докато не поправят микробиологичните свойства на минералната вода, която непрекъснато рекламират.

Проверките ще бъдат ежедневни от следващия понеделник.

Хитът на сезон 2012 е плажът край село Варвара. Той е предпочитан от столичани и чужденци. Заради наплива се строй в момента още един басейн. Цените на някои услуги са снижени, а в община „Стрелча“ има собствено море. Става дума за градския плаж и минералния извор към него, където цените за възрастни за билетче са 3,50 лв. , а за деца до 8 години е безплатно. Така е и в повечето открити плажове под Родопите и Средна гора, пише Стандарт.

Тагове:
регион
велинград
варвара
плажове
глоби