Интимните прически: колко безопасни са разкрасяващите тенденции

1
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Вече не става въпрос просто за кола маска или бръснене. Затова ние се задълбочаваме в най-новите тенденции на интимното разкрасяване. Струват ли си тези прищевки?

Бразилска кола маска

Какво е това? С помощта на течна кола се отстранява повечето или цялото окосмяване.

Безопасно ли е? Въпреки, че интимното окосмяване има защитни и предпазващи функции, ние заставаме твърдо „ЗА” пълно обезкосмяване. Това което може да предизвика като неприятен ефект е раздразнена или наранена кожа, както и да доведе до врастнали косми, обриви и инфекции. Нехигиенични салони могат да повишат риска от проблеми. Ако забележите нещо необичайно незабавно потърсете вашия лекар, тъй като може бързо да се развие абсцес.

Боядисване

Какво е това? Оцветяване на интимното окосмяване така, че да е еднаква с косата, да покрива белите косми или просто за забавление.

Безопасно ли е? Кожата под интимното окосмяване може много по-лесно да бъде раздразнена в сравнение с тази на скалпа, за която всъщност за предназначени боите. Това означава ли, че не трябва да се боядисвате там долу? Това е въпрос на личен избор.Но със сигурност е по-добре да тествате боята върху друга част от тялото на първо място. Опитайте подмишниците, тъй като кожата в тази област е почти толкова чувствителна.

Избелване

Какво е това? Химически изсветляване на кожата на вулвата.

Безопасно ли е? Независимо дали става въпрос за вашето пране или за вашите срамни устни, всякакъв вид белина може да предизвика дразнене, образуване на мехури, дори химически изгаряния. Въпреки това повечето жени се разминават без проблем, но като се има предвид риска и целта, избелването не е добра идея.

Ваджайзълинг (vajazzling)

Какво е това? След пълна кола маска на интимната област се залепват украшения. Дженифър Лав Хюит сложи началото на тази тенденция когато я спомена по телевизията.

Безопасно ли е? В повечето случай е безопасно, но има вероятност току-що обезкостената кожа да направи лоша реакция с лепилото. Също така тези камъчета може да драскат или нараняват по време на секс. „По-добре похарчете парите си за секси бельо или добър чифт обувки вместо това!“, казва д-р Дженифър Гюнтер – акушер-гинеколог в Сан Франциско. „Те са доста по дълготрайни.“

Пиърсинг (поставяне на обеци)

Какво е това? Пробиване на женските гинетали и поставяне на обеца. Обикновено се постявя на клитора, но също така може и на вътрешната срамните устни, външната срамните устни или перинеума.

Безопасно ли е? Създаването на дупка във която и да е част от тялото ви, носи риск от инфекция. Ако си поставите пиърсинг трябва да бъдете много внимателни по отношение на последващите грижи и да следите за зачервяване, подуване или други симптоми.

Козметична хирургия на женските гениталии  

Какво е това? Хирургична промяна на половите органи на жената, включително намаляване и промяна формата на срамните устни и клитора или стягане на вагината.

Безопасно ли е? Всяка една операция има своите рискове, а това има значителни: белези, обезобразяване и болезнено увреждане на нервите са само няколко от възможностите. „За жени, чиито срамни устни са се разширили така, че да не могат да правят основни дейности като каране на колело или секс, без значителна болка, такава процедура (labiaplasty) може да се обмисли“, казва д-р Лиса Ранкин. „Но ако изключим всички медицински причини е по-добре да се научите да обичате вашата красиви срамните устни точно такива каквито са.“

 

Въпросите табу относно вагината

 

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.