Как се лекуват хемороиди

3
Добави коментар

Как се лекуват хемороиди

Ако някога сте имали или все още имате хемороиди, тогава вие със сигурност знаете, че хемороиди не са толкова невинна болест. Ако имате някой от следните симптоми, то може да сте сигурни че имате хемороиди: сърбеж, изтръпване, топлина около ануса, интензивна болка и леко кървене. Когато нещата се задълбочат кървенето можа да стане и доста обилно. Това заболяване не трябва в никакъв случай да се пренебрегва от страдащите от него.

1-во ниво хемороиди се лекуват с медикаменти под формата на мехлеми и свещички, регулиране на хранителната диета и добра хигиена след всяка дефекация (измиване със студена вода).

2-ро ниво хемороиди се нуждаят от поставяне на гумени еластични лигатури на хемороидните бучки. Също така се лекуват и с криотерапия – замразяване на увеличените венозни бучки.

3-то и 4-то ниво хемороиди могат да бъдат излекувани само с успешна операция, която включва премахване на венозния сплит и внимателно запазване анусния сфинктер и реконструкция на околната лигавица и кожата. Операцията е единственото не временно решение.

Хемороидите могат да останат напълно незабелязани в началото, ако не доведат до особени проблеми, но в много случаи биват пренебрегвани. Симптомите може да ги има в продължение на години и то ежедневно. Без значение колко болезнена е операцията за лечение на хемороиди, тя е най-доброто решение, тъй като пациенти с почти ежедневни оплаквания постигат пълно възстановяване. Най-добрата профилактика и превантивна дейност срещу хемороидите е честото приемане на вода в големи количества и приемането на храна с повече фибри. Пикантните храни и алкохола трябва да се сведат до минимум.

&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp