Новини – Сдружение За Теб

1
Добави коментар
foryou
foryou

Новини

2012-06-20
Филм за чувствата, страховете и надеждите

 

Сдружение ЗА ТЕБ и Творческа къща „Вижън арт“ представят

             филм за чувствата, страховете и надеждите

 

„Пъзел на чувствата“ е филма, който ще бъде представен на 22 юни от 18,00 ч. в Арт клуб „Вижън хол“ във Варна. Той е част от проект „Шанс за младежта“ и е по идея на Хана Сигурдардотир, доброволец в Сдружение ЗА ТЕБ по приоритет Европейска Доброволческа Служба на програма Младежта в Действие.

Този проект е обмен между организации от Исландия, Германия, Русия и България. Проектът включва трима млади доброволци – един от Мосфелсбер, Исландия и един от Несе, Германия, които прекараха

съответно 8 и 10 месеца във Варна, и един от Варна, който положи петмесечна доброволческа служба в Толиати, Самарска област, Русия.

По време на проекта младежите взеха участие в различни дейности, които сдружение ЗА ТЕБ и Младежки център „Шанс“, организират за деца и младежи в неравностойно положение, а именно арт работилници за младежи с увреждания, неформални езикови курсове, тренинги на тема международни отношения, толерантност и културно многообразие. Това е и основната тема на проекта – работа с хора в неравностойно положение.

Доброволците имаха възможността да подпомогнат организациите домакини при организиране на различни мероприятия, семинари и тренинги, както и се включиха в медийното им отразяване. Те получиха подкрепа за реализиране на собствени идеи и проекти, в зависимост от интересите им. Основните методи на работа бяха придобиване на умения, чрез прилагане на артистични творчески дейности, работа в екип и участие в различни национални тренинги и международни обмени.

Основни цели на проекта са развитие на солидарност между младите хора от различни социални групи, включване на младежи в дейности, целящи социална интеграция на хора в неравностойно положение, стимулиране на активно участие на младежите, както и тяхната креативност и предприемачество. Допълнително проектът поощри разбирателството между младежи от различни страни, запозна ги с различни култури и популяризира доброволчеството и активното участие на младите хора.

Филмът, който ще бъде представен на 22 юни в Арт клуб „Вижън хол“ във Варна е съвместен продукт на Сдружение ЗА ТЕБ и студио ФОТО и ВИДЕО на Творческа къща „Вижън арт“ към Агенцията за социално развитие „Вижън“. Съставен е от няколко части, които показват различните интереси и чувства на участниците в тях. Режисьори на отделните епизоди са Петър Павлов и Димитър Костов, а музиката е специално написана за филма от Краси Борисов. Името на продукцията „Пъзел на чувствата“, произлиза от идеята, че всяко парче от пъзела, колкото и да сме различни по характери, като се обедини става едно цяло, каквато е и целта на самия проект – толерантност, солидарност, интеграция. А именно младите хора, участници във филма, постигнаха точно това по време на заснимането на отделните епизоди, не само като актьори, а и като част от снимачния екип.

Всички новини

 

Коментари:
Няма коментари.