Идеи за мозайка в градината

12
Добави коментар

Артистична мозайка в градината.

Вече сте приключили с ремонта и не знаете какво да правите с отпадъците строителни материали? Не бързайте да изхвърляте всичко. Разгледайте и съберете остатъци от фаянс, теракот, гранитогрес, мрамор, камък, керамика, стъкло. Изберете различни парчета, дори да са с неправилна форма и различен размер, не се знае какво приложение ще намерят за вашата красива мозайка. Разделете ги по цветове, размер и форма.

Съберете обли камъчета в разнообразни цветове и размери. Непременно си нарисувайте идеята предварително, след което започнете да подреждате без залепване, за да намерите точните места на детайлите. Използвайте и комбинирайте различни материали, така ще се получи по-артистично и интересно. За спойка на елементите използвайте строително лепило, а за запълване на разстоянията – цветна фугираща смес. Ако искате да декорирате с малки квадратчета от плоча (фаянс, теракот), разрежете плочата на възможно най-тесни ивици и след това с помощта на клещи внимателно отчупвате парчета. Ако желаете мозайката да блести и да има гланц, периодично покривайте с екстериорен безцветен лак.
С мозайка можете да направите пътеки и алеи в градината. Да украсите градинската маса или да покриете пейка от камък. Можете да декорирате бордюрите на цветните лехи или просто да си направите красиво пано за стената. Ако имате малък декоративен басейн също може да използвате мозайка за облицовка.
Ето няколко идеи за красива мозайка в градината: