Кметът на Ягодово: Референдум ще има, дано хората са разумни

2
Добави коментар

Градът
  Регион

Кметът на Ягодово: Референдум ще има, дано хората са разумни

Атанас Мандажиев на 27/06/2012, 16:11

Снимка: facebook.com

Николай Гарджев

Кметът на Ягодово Николай Гарджев заяви, че каквито и действия да се предприемат, референдум в селото ще има. Той каза, че има заповед от областния управител, която налага провеждането на допитване.

Изказването на съветниците от БСП за обажалване на решението в съда кметът коментира така: „Това би било справедливо, ако има нужните основания“.

По повод промяната в позицията на кмета на община Родопи Пламен Спасов, Гарджев заяви, че през годините много неща са се променили и на този етап по-подходящо за селото би било да не се присъединява към Пловдив.

Николай Гарджев подкрепи позицията на съветниците от БСП, че събраната подписка преди шест години вече не е актуална и наистина има нужда от нова. Той допълни, че за жителите не би имало никакви плюсове, ако селото се присъедини към Пловдив. Сега в Ягодово стартира проектът за канализация, подменя се пътна настилка и хората виждат това. Надявам се само да бъдат разумни при евентуален референдум.

Община Пловдив не може да реши своите проблеми, остава с нашите да се заеме, коментира кметът на Ягодово. Областният град има нужда от разширяване на територията. За това нашето село с прилежащата си част е привлекателна цел.

В заключение Гарджев коментира, че ще има само минуси за хората от Ягодово, ако селото се присъедини към Пловдив. Искат да се построи кучкарник между Пловдив и селото, утайката от пречиствателната станция също може да започне отоново да се кара на наша територия. Отделно от това ще има и по-високи данъци, обобщи кметът на Ягодово.

Тагове:
пловдив
кмет
референдум
ягодово
регион
родопи
позиция