Фитнес и Здраве: Гръбна екстензия + гребане с дъмбел

25
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

КОГАТО СТАВА ДУМА ЗА ПОКАЧВАНЕ НА МАСА детайлите нямат толкова голямо зна­чение. За натрупаване на сериозни размери е необходимо да се вземат предвид много фактори, които могат да шокират мускулите и да ги нака­рат да растат.

„Повечето момчета предполагат, че най-бързият начин за изграждане на големи и силни мускули е здрава тре­нировка и големи тежести, но това е само едната част от уравнението“ „Най-добрият начин за растеж е да стимулираш големи­те мускулни групи, които отключват освобождаването на огромно коли­чество хормон на растежа .Ето защо всяко упражнение е трудно и ангажиращо много стави, което изисква участието на много мускули и страхотна стабилизация на тялото“

Заеми лицев лег на пейка За гръбна екстензия и фиксирайглезените под възглавничките на римското столче. Изпълняваш първо екстензията като спускаш бавно надолу,с изпънати ръце.В горната част след като завършиш екстензията правиш и гребането с дъмбели двустранно едновременно и с двата.Фиксираш за секунди и спускаш отново надолу.

Участващи мускули

Широки гръбни мускули (Latissimus dorsi);
Дълги гръбначни мускули
Трапецовидни мускули, среден и долен сектор (Trapezius, lower and middle);
Ромбоиди (Rhomboids);
Малки гръбни мускули (Teres major, Teres minor);
Задни раменни глави (Deltoid, Posterior);

Брахиалиси (Brachialis anticus);
Брахиорадиалиси (Brachioradialis);