Куклите на Ноел Круз – част 2

1
Добави коментар
artandblog
artandblog

Продължаваме с невероятната история на Ноел, но преди това си припомнете първата част – Куклите на Ноел Круз – част 1

Години по-късно Ноел емигрира в САЩ със съпругата и сина си, и там започва да събира кукли. Жена му винаги е искала да има собствена колекция, затова Ноел започва да ги колекционира заради нея. С годините Ноел продължава да се развива и става опитен художник, който създава изкуство и по уличните тротоари.

През 2001 година Ноел попада в интернет на информация за пребоядисване и рисуване на кукли. Възхищава се колко красиво и уникално може да изглежда наново рисувана кукла и решава да направи своя собствена. Бързо разбира, че има огромна разлика в това да рисуваш върху малко пластмасово лице и това да работиш върху голямо плоско платно. Скоро схваща как стават нещата и това се превръща в новата му страст.

Осем години по-късно и стотици наново рисувани кукли Ноел е усвоил занаята си. Неговите колекционерски кукли са собственост на различни колекционери от цял свят, а за Ноел се пише в различни вестници и списания. Новата му мечта е да създаде свои собствени кукли, а не известни личности. Източник: ncruz