Полиетилен, полипропилен и PVC тръби

1
Добави коментар

Начало

Нуждаете се от повече информация за видовете тръби и кой от тях ви е необходим за вашия дом? Научете тяхното приложение, предимства и недостатъци. Информирайте се и направете правилният избор!

Направете поръчка за полиетилен, полипропилен и ПВЦ тръби

Надявам се да сме Ви полезни с нашите статии! Ако сте избрали тръбите за своя дом, посетете нашия електронен магазин. При закупуване на големи количества, консултантите ни ще се свържат с Вас със специална оферта. Ако имате допълнителни изисквания, може да използвате формата, която присъства на страницата на всеки продукт. За други въпроси, чиито отговор не намирате в сайта нашите консултанти са насреща, за да ви помогнат! Получете професионална консултация и съвет, по най-удобния за Вас начин – Направи поръчка.

Полезни статии за полиетилен, полипропилен и ПВЦ тръби

Тук ще намерите и статии по видове тръби, които се използват най-често в практиката:

Полиетиленовите тръби се използват за изграждане на тръбопроводна система извън сградите. Означават се с РЕ. Тръбите от обикновен полиетилен са слабо устойчиви на високи температури, което ги прави по-неподходящи за отоплителни инсталации, в сравнение с PP тръби. Тръбите, които се използват в подобни приложения са от омрежен полиетилен.

PP тръби се използват за изграждане на тръбопроводна система в  жилища и обществени сгради. Полипропиленът, в сравнение с полиетилена, е по-лек, има голяма издръжливост на разтягане и е с по-голяма термоустойчивост – температурният диапазон на експлоатацията му е от -20 до +110°С. Това позволява както да се монтират при отрицателни температури, така и да се експлоатират при повишени положителни температури. Полипропиленът е и по-устойчив на удар, ако го сравняваме с полиетилена.  

ПВЦ тръбите се използват за канализация на жилищни и обществени сгради. Те са леки и се монтират лесно. Не са необходими разходи за подръжка на тръбопровода. Не могат да бъдат използвани при отвеждането на води с високо съдържание на бензен, бензин (нафта) или ацетон.