Sofia Rocks 2012 ден втори: Ugly Kid Joe, Within Temptation, Kaiser Chiefs, Guns N’ Roses (Снимки)

4
Добави коментар
Avtora
Avtora

Sofia Rocks 2012 ден втори: Ugly Kid Joe, Within Temptation, Kaiser Chiefs, Guns N’ Roses (Снимки)

от Стефан Стефанов | 09.07.2012 | 10:03

Вторият ден на Sofia Rocks 2012, на 8 юли, започна с неприятна изненада, още преди концертите да са започнали. Следобед стана ясно, че Iggy & The Stooges отпадат от участие на фестивала, което си беше сериозен удар върху настроението на феновете, особено след като и Godsmack не успяха да дебютират на българска почва предишния ден.

Виж снимки от втория ден на Sofia Rocks 2012>>

Бандите от line up-а, а именно Der Hunds, D2, Ugly Kid Joe, Within Temptation и Kaiser Chiefs имаха нелеката задача да разбунят духовете пред сцената преди излизането на хедлайнерите Guns N’ Roses.

Всички те се раздадоха на максимум, въпреки стиловото си разнообразие, като заредиха феновете за една среща, която, от една страна, беше дългоочаквана, а от друга – с въпросителен знак откъм очаквания.

На всички беше ясно какво са направили Guns N’ Roses в музиката, но това, което НЕ бе ясно, беше дали ще могат да го направят само с Аксел от оригиналния състав – на живо в България.

Аксел Роуз започна с едно малко чудо още в началото. Вокалистът, който от години е известен с това, че се движи в свой личен часови пояс, не само, че не даде възможност на феновете да налеят още много бири по време на някое от легендарните му двучасови закъснения, но дори се появи десет минути по-рано на сцената на Национален стадион „Васил Левски“.

Guns N’ Roses атаката над София започна гръмотевично с Welcome to the Jungle и It’s So Easy, но продължи в очаквано-неочаквана посока. Откакто се раздели със Slash и компания, Аксел всячески се опитва да докаже, че той е най-трънливата роза, че не зависи, не му пука и не му трябва никой друг от оригиналния състав, за да бъде толкова много себе си, колкото може да понесе.

Въпреки че албумът Chinese Democracy (2008) не успя да донесе дивиденти, съизмерими със старите постижения, Аксел Роуз не спира да се опитва. Guns N’ Roses в този си вид забиха едно след друго по-нови парчета, които бяха посрещнати учтиво от феновете, въпреки че всички знаеха точно за какво са дошли.

От целия 3-часов маратон стана ясно, че Аксел Роуз се е постарал да се отърве завинаги от лепкавата сянка на Slash/ Matt Sorum / Izzy Stradlin/ Duff McKagan, събирайки около себе си една наистина качествена бройка музиканти.

Въпреки че съперничеството на сцената между вокалист и китарист, което движеше групата през 80-те и началото на 90-те години, определено липсваше, в този си вид Guns N’ Roses изглеждат наистина хомогенна банда. И може би най-важното: банда, в която Аксел Роуз най-накрая може да си отдъхне, че няма кой да му отнеме шоуто.

Вероятно това го прави спокоен, за да даде свобода на останалите да демонстрират отлични умения. Китаристите владеят сола като за световно, басистът и другият китарист пеят достатъчно добре, че да може Аксел да се преоблече няколко пъти зад сцената, а мистър Dizzy Reed – единственият от ерата на Use Your Illusion, закова на пиано един наистина страхотен кавър на Baba O’Riley на The Who.

Точно когато изглеждаше, че музикалното творчество на бандата здраво е стъпило в 21-ви век, Аксел Роуз направи обратен завой към корените си.

Guns N’ Roses подариха избухване на феновете със Sweet Child o’ Mine, November Rain, Don’t Cry, Civil War, Knockin’ on Heaven’s Door, Night Train, Patience, в добавка с кавърите Whole Lotta Rosie на AC/DC и Another Brick in the Wall на Pink Floyd.

Концертът завърши с епичен взрив от огньове, пайети, заря и Paradise City (където тревата е зелена, а момичетата са красиви, което си е направо София).

Въпреки че всички групи на Sofia Rocks 2012 дадоха най-доброто от себе си, може да се каже, че Guns N’ Roses определено показаха за какво става въпрос.

В този си вариант едва ли ще успеят да направят нещо велико, но музикантите със сигурност са супер професионалисти, а Аксел Роуз и без това е стъпил с двата крака в историята, така че може да продължи да осребрява статута си.

Дали концертът на Guns N’ Roses си заслужаваше? Зависи от това какво очакваха да видят феновете – едно добро рок шоу или една рок легенда. Първите си тръгнаха доволни, за вторите остава вариантът да превключат на VH1.

Sofia Rocks 2012 ден първи: летвата е вдигната с Clawfinger и Trivium (Снимки)

 

от Avtora.com | 10.04.2015 | 21:00

Тъкмо когато решихме, че не може да станем по-големи фенове на Vogue, то видяхме прекрасната Серина Уилямс (Serena Williams) на корицата.

от Avtora.com | 10.04.2015 | 12:31

Две от движещите колелета на The Rolling Stones – Мик Джагър и Кийт Ричардс имат ново споделено желание – да запишат нов студиен албум на групата.

от Avtora.com | 10.04.2015 | 12:00

Останахме безмълвни, виждайки прекрасната Роузи Хънтингтън-Уайтли (Rosie Huntington-Whiteley) за Violet Files!

от Avtora.com | 09.04.2015 | 11:00

Снимките на дългоочаквания филм на DC Comics – Suicide Squad – започват съвсем скоро и актьорският състав вече е събран.

от Avtora.com | 09.04.2015 | 09:30

Disney няма намерение да забавя темпото. Студиото продължава напред с още една игрална адаптация на своя класическа анимация – Pinocchio (Пинокио).

от Avtora.com | 08.04.2015 | 10:30

Здравей, русокоске!

от Avtora.com | 07.04.2015 | 20:00

Кристен Стюарт (Kristen Stewart) изглежда изумително за новата рекламна кампания на чанти Chanel.

от Avtora.com | 07.04.2015 | 18:00

„Истински страшните грешки са тези, които разболяват отвътре“, сподели Миро в ефира на bTV.

от Avtora.com | 06.04.2015 | 13:00

Талантливи музиканти от Европа ще мерят сили на сцената на фестивала „Откритие 2015“.

от Avtora.com | 06.04.2015 | 10:30

Fast and Furious (Бързи и яростни) – франчайзът, който с всеки следващ филм разбива проклятието на големите поредици и става все по-добър, вместо да върви надолу. Защото знае какво Е и какво НЕ Е и го използва като своята суперсила.