Близо една трета от щатските момичета правят секстинг

4
Добави коментар
teenews.eu
teenews.eu

Секстингът (sexting) е бързо налагащата се през последните години практика, да се изпращат по мобилния телефон или друго преносимо устройство собствени голи снимки или други материали. Терминът идва от комбинацията на “sex” и “texting” (изпращане на текстови съобщения).

А съвсем наскоро стана ясно, че това съвсем не е изолирано явление. Според ново проучване в САЩ, 28% от тийнейджърките са изпращали напълно голи свои снимки на други хора по телефона си. Практиката се налага предимно сред учащите се бели момичета в страната (цели 35% от тях го правят), а на второ и трето място са съответно афроамериканските (27%) и азиатските (19%) тийнейджърки.

Секстингът се оказва толкова широко разпространен в САЩ, че по последни данни НЯКОЛКО МИЛИОНА ДЕЦА БИХА МОГЛИ ДА БЪДАТ АРЕСТУВАНИ ЗА ДЕТСКА ПОРНОГРАФИЯ, ако полицията погледне малко по-сериозно на иначе невинните им занимания. И ако си мислите, че става въпрос само за момичета, умолявани от момчета да покажат “нещо голо”, сте в голяма грешка. Към момичетата в САЩ са отправяни съвсем малко повече молби да изпратят свои голи снимки на някого, отколко към момчета.

Въпреки че нямаме данни за България, известно е, че секстингът набира бързо популярност още във Великобритания, Австралия и Канада.