ЗооХИТ – – Намерена Русалка през 2006 година – – ЗооХИТ

59
Добави коментар
gotiniat23
gotiniat23

Странното същество бе купено за $1550. Океанът изхвърли труп на русалка на безлюден плаж във Флорида. За странната находка се разбра, след като анонимен продавач я предложи на търг в интернет аукциона еbay.

Той попаднал на съществото на един от плажовете в южните части на градчето Санкт Петербург във Флорида. Най-общо казано, находката представлява труп на морско чудовище, което много наподобява описанието на русалка. Човекът е жител на градчето и в този ден почивал на един от безлюдните плажове.

„Не обичам да се търкалям с бутилка бира в ръка и заобиколен от стотици курортисти“, разказва в обясненията си за аукциона анонимният продавач. „Предпочитам уединението и затова отидох на плажа Десото. Първоначално помислих, че е голяма риба, оплетена във водораслите или пък труп на куче. Когато се приближих разбрах, че преди това не съм виждал нищо подобно“, пише откривателят на русалката. Той веднага се върнал до колата, за да си вземе фотоапарата, а ръцете му треперели, докато правел снимката. Съществото имало груба кожа, като покрита с люспи, човешка глава и ръце, но вместо крака – рибешка опашка.

Според откривателя на трупа, русалките са свързващото звено между рибите и приматите, а причината за смъртта й вероятно е нашествието на „червения прилив“. Това са токсични водорасли, обагрени в червено, които в определени сезони се появяват в океана. Мъжът предложил русалката на няколко музея във Флорида, но оттам му отказали, защото се бояли, че е фалшификация. Тогава я предложил в ebay с начална цена $2. Тя обаче бе продадена за $1550, плюс 200 долара за доставка.

Дали наистина снимките са достоверни? Преценете сами…