Значение на Пауновите татуировки

4
Добави коментар
vladigeorgiev
vladigeorgiev

Една от птиците, които най-много привлича окото e паунът. Пъстър и претенциозен, когато се татуира на тялото означава изящество и красота. Татуировката на паун е по-женствена, но е универсална и за двата пола. Дизайна и е разнообразен, както и значенията. Много е важно да знаете значението н татуировката си, тъй като е постоянна емблема на тялото и обрисува вашия характер.

Различните значения на Паунът

През годините в легендите и историите пауна е символ на цялост. В комбинация от цветовете и плетените му пера той представлява единство. Най-известното значение на татуировката паун е хуманизъм и човека татуирал си паун трябва да е благоссклонен към природата. Това е така според индуизма.

Външната красота на тази птица е свързана с вътрешната при човека. Религиозен, търпелив, състдателен с чист ум, такъв трябва да е човека, носещ татуировка паун. Хората, които са духовно посветени на Бог много често си го татуират.

Пауна е татуировка символизираща далновидност и способност да възприема доброто във всичко. Така и този, който я носи би трябвало да е някой, който е настроен оптимистично към живота. Пауна е символ и на морално усъвършенстване , благост, състрадание и любов.

Тази птица е символ на царственост. Тауировката паун символизира вярност и чист характер.

„Горд съм като паун” може да сте чували тази фраза. Красивия мъжки паун с разперена опашка е символ на самолюбие и суета. Също така мъжкия паун означава арогантност и надменност.

„Птица със 100 очи” – Виждали ли сте някога очите като структура на неините пера. Хората, които носят татуировка с паунови пера се считат за подозрителни и отвратителни по природа. Древните гърци, римляни и египтяни са смятали пауновите пера като „зли очи“, свидетелстващи за скрити прегрешения.

Значението на татуировката паун в християнството е доста по-различно. Верните последователи на християнството са на мнение, че тя е символ на възкресението. Християни, които вярват в безсмъртието и чистотата на душата носят паунови татуировки, като дизайна набляга повече на перата.

Китайците вярват, че една жена е благословена да има дете, ако паун хвърли поглед към нея. Пауновата татуировка е известно, че носи късмет на бременната жена. Благодарение на тази вяра дизайна на тази татуировка става популярен сред бъдещите майки. Китайците считат, че носенето на паунови татуировки носят щастие на жените.

Наситените цветове върху пауновите пера представляват свеж ум и леко сърце. Красивите нюанси са в състояние да подмладят духа ви. Пауновата татуировка също се свързва с оптимизъм, надежда и вяра и е известно, че разпространява положителни вибрации.

След като сте разбрали смисъл на пауна като татуировка, можете да получите такава на тялото си, ако личността ви притежава качествата символизирани от татуировката. Черно-бял или цветен дизайн, избора е единствено ваш.