Моите екскурзии: язовир Кастел

1
Добави коментар
mwfbmwfbr
mwfbmwfbr

Със съпруга ми сме запалени по риболова. Е, няма да крия, че той повече, но и аз не изоставам от него. Затова днес реших да Ви разкажа за едно от многото райски места за риболов у нас. Това красиво местенце се казва язовир Кастел.

Всичко за риболова тук 

Ако решите да прекарате почивните дни тук, то ще имате възможност да се върнете със своя трофеен шаран или амур. Язовира е известен с шарани с тегло над осем килограма, а не рядко се срещат екземпляри над 12 килограма. Ако имате късмет може да уловите дори екземпляр, който е близо 20 килограма. Освен това едновременно може да ловите амури, които тук се срещат не рядко. Най-добрата стръв за язовир Кастел са протеиновите топчета. Те могат да бъдат закупени и на самия язовир.

Добри места за риболов

На язовир Кастел има около десетина места, които са специално оборудвани за хора, които искат да отседнат за по-дълго време тук на палатки. Те са подравнени и са отделени с огради. Най-добре е предварително да си направите резервация, за да сте сигурни, че когато пристигнете на това райско кътче ще има свободно място, за да прекарате един невероятен уикенд.

Достъп до бреговете на язовира

При много язовири пътищата са много лоши и ни се е случвало да одираме колата, когато пътуваме. Тук обаче този проблем е решен, тъй като до язовир Кастел се стига по асфалтиран път. Така няма да се тревожите, че може да закъсате или пък с каква кола пътувате. До брега непосредствено има алея, която е много близо до добрите места за риболов. Другите места са по-трудно достъпни и не са удобни за изграждането на палатков лагер.

Удобства

Всеки, който реши да посети язовир Кастел може да използва специалният хладилник, който е предназначен за стръв или за храна. Също така ще може да се възползвате от ЕКО тоалетни и мивка. Ако искате също така може да Ви бъде предоставен газов (ние лично си носехме от вкъщи) и ток близо до вашата палатка. Ние лично решихме, че е по-добре да се не ползваме от последното удобство, а да се насладим на природата и да си починем истински от градската шумотевица. Разбира се, ако искате можете да отседнете в някое от бунгалата. Те са оборудвани с телевизор, имат всички кухненски прибори, хубава тераса и невероятна гледка към язовира. Освен това бунгалата имат отделна баня и тоалетна. За ваше спокойствие е осигурена 24 часова охрана на паркинга. 

 

Цена

Таксата за риболов с две въдици е пет лева, а за всяка друга въдица цената е два лева. Таксата за палатка е десет лева, а за бунгало е 15 лева. Цените са съвсем прилични, а и условията са отлични.

Правила

Основното правило, което трябва да се спазва на този язовир е, че ако уловите риба, която е с тегло над три килограма, то трябва да я върне обратно в язовира. Важно е да се полагат нужните грижи за нея и да се върне бързо във водата и в отлично здраве. Задължително е да се използва антибиотик, с който да се третира раната от куката. Също така е задължително да оставите местата си чисти и за другите гости. Забранено е да се замърсява природата и да се нанасят щети.

Природата

Всеки, който посети язовир Кастел ще може да се наслади на невероятната природа. Ще останете очаровани от харизмата на това невероятно красиво място у нас. Всичко е останало така, както е било и преди. Зад единият бряг ще може видите и да се разходите в красива широколистна гора. Чистият въздух и красивата природа ще Ви позволят да се насладите на отлична почивка, която ще съчетаете с риболова.

Резервации

Най-добре е (особено, ако идвате отдалече) да си направите предварителна резервация. Така ще сте сигурни, че когато пристигнете ще има свободно място. Може да резервирате място за вашата палатка, стая в бунгало, а защо не и цяло бунгало, ако сте повече хора. 

Заключение

Като цяло сме сигурни, че ако посетите това райско местенце ще искате да се върнете отново. Тук ще прекарате една незабравима почивка, която ще съчетаете и с един отличен риболов. Всеки любител на риболова ще се влюби в това местенце – големи риби и прекрасна природа. Язовирът ще удовлетвори желанията на всеки човек за един незабравим уикенд.

Обобщение

Цялостното ни впечатление от язовир Кастел е, че то е едно спокойно местенце, където всеки може да си почине пълноценно и да релаксира от напрегнатото ежедневие. Тази незабравима почивка ще е придружена с много емоции на риболова. Прекрасната природа и чистият въздух ще Ви омаят и впечатлят не по-малко. Бъдете сигурни, че ако поне един път посетите това местенце, то задължително ще се върнете отново.

Местоположение

Ако сте се запътили към язовир Кастел, значи на излизане от град Севлиево ще трябва да продължите към с. Горна Росица. След това да се запътите към село Батошево и от там към село Кастел. Язовирът се разполага непосредствено до пътя, който свързва тези две китни селца.