Значение на звездите

3
Добави коментар
vladigeorgiev
vladigeorgiev

Значение на звездите

Татуировките винаги са били нещо повече от просто украса. Те са един различен начин да изразиш себе си.

Какво значение имат татуировките на звезди?

Татуировката на звезда може да значи ново начало или нова цел в живота. Тези татуировки мога да символизират мечтите ти.

Падаща звезда: Падащата звезда символизира момент от живота, който е оставил траен отпечатак в съзнанието ти. Тя може да е някакво падение, злополука, кратка романтична авантюра или просто почивка със семейството ти. Скритото значение на падащите звезди всъщност е, че символизират отминалите дни.
Полярна звезда: Всеки знае историята за тримата мъдри царе, които намирам своят път към Витлеем, следвайки Полярната звезда. Преди използването на копмаса, моряците и пътешествениците са се ориентирали по Полярната звезда. Всъщност те често имат татуировка на тази звезда (известна и като звезда компас), за да им показва пътя винаги. Татуировката на Полярната звезда значи напътствие и защита.
Пентаграм:  Пентаграма (или петолъчката) може да има две значения. Ако тя е обърната нагоре, тя е символ на баланс и защита. Обърната на долу е знака на дявола и хората, които си я татуират демонстрират любовта си към дявола.
Звездата на убития или звездата на Давид: Звездата на Давид е много важен символ при ядаизма. Тя е връзката между хората и Божественото. В езичеството тази звезда значи „острие и бокал”. Татуитовка на звездата на Давид често се символизира баланса в живота.
Нонограм: Нонограма е доста рядко срещана звезда. Тя значи някакво постижение и стабилност. Тази звезда поддържа стабилността в живота. От векове е много мистичен символ.

Тауировките на звезди за подходящи и за двата пола. Момчетата могат да си татуират тези звезди на раменете, китките или на врата, а за момичетата е по-подходящо да ги татуират на глезена,  кръста или ханша.