Водна гимнастика и масаж на вашето бебе | Bebok.eu – статии за бременността, раждането, майчинството, възпитанието и…

32
Добави коментар
ikonsulova
ikonsulova

За първи път в българия: водна гимнастика и масаж на вашето бебе в първия бебешки спа-център – „сенсес бейби” от Senses Massage & Recreation

30-40 минутна процедура за пълноценно двигателно развитие на вашето слънчице – вода, гимнастика и масаж, за да расте здраво и щастливо бебе. Човекът притежава седем „анализатора” – сетива, чрез които опознава света: зрителен, слухов, обонятелен, вкусов, тактилен, двигателен и вестибуларен.

Активните движения във водата укрепват костната система, подобряват кръвообращението и дишането, нормализират мускулния тонус, формират важни двигателни умения и имат изключително благотворно влияние върху нервната система.

Масажът има за цел да предизвика някoи рефлективни реакции от страна на организма като подобряване на кръвообращението и лимфообращението, храненето на тъканите в цялото тяло, засилване на имунобиологичните защитни сили на организма и реактивността му.

Здравословно занимание-игра, придружено с усмивки и топлина за здрав дух в здраво тяло!!

ВАЖНО!!

Масаж и гимнастика се правят на всички здрави кърмачета. Полезни са при: деца с ниско тегло, лош апетит, леки деформации на скелета, забавено двигателно и психическо развитие, често боледуващи деца, също така и при деца, застрашени или боледуващи от леки и средни форми на рахит.

Процедурите се започват от 4-5-ата седмица след раждането.

Масажът и гимнастиката се забраняват при:

§  Всички температурни състояния

§  Тежък рахит

§  В активния стадий на рахита

§  Кръвни и кожни заболявания

§  Големи пъпни и ингвинални хернии

§  Заболявания на сърцето, черния дроб, бъбреците, белия дроб, костната система.

Скъпи родители, при желание от ваша страна за извършването на процедурата можете да донесете любима играчка на бебето, непромукаем памперс, както и ако предпочитате – негови хавлиени кърпи, масажното му масло и т.н. Процедурата се извършва с участието на родите.

Поставянето на надуваемата яка е задължително!

Работното време на Senses Massage & Recreation е от 10:00 до 20:00 от вторник до неделя включително.

Любезно Ви съветваме да запазите необходимите часове за Вашите процедури възможно по-рано. Благодарим Ви предварително!

 

За въпроси, контакти и резервации Ви очакваме на тел. 0889 425180, упътване за адреса ни можете да намерите на www.senses-bulgaria.com

 

Благодарим предварително на всички, които ще ни се доверят!