Уникални модели на моторите Харли Дейвидсън в Mall Galleria Стара Загора (видео)

1
Добави коментар
ilko
ilko

Петък, 27 юли 2012 г., 18:37

26 уникални представители на моторите Харли Дейвидсън (Harley Davidson) очакват своите посетители в Mall Galleria Стара Загора. В търговския център за първи път в България гостува най-голямата частна колекция в Европа на мотори от световноизвестната компания. Историята на легендарната марка започва през 1903 г. когато тримата братя Дейвидсън и приятелят им Уилям Харли създават първия мотор.

В Mall Galleria можете да видите екземпляри, произведени от 1918 до 1995 година. Сред тях се открояват Златният мотор, произведен през 1955 г. Върху него има 1 кг от благородния метал и затова не случайно цената му е била 70 000 долара.Най-старият модел, представен в Стара Загора, е Ролс Ройс-ът на моторите. Той е първият в историята, който развива скорост от 100 км/час. Бил е в серийно производство цели 32 години. Посетителите могат да се наслаждават още на Army Look, който е бил използван навсякъде в американската армия, след като излиза на пазара през 1942 г. От произведения през 1962 г. Duo Glide щатската полиция е поръчала 100 000 бройки, за да осъществява пътен контрол. На мотора е прибавен и черен калник, откъдето идва и името му. През 1974 г. на бял свят се появява Fire Bike, като жест към пожарникарите, които безкористно изпълняват своите професионални задължения. Най-новият модел в колекцията е произведен през 1995 г. и всички негови части са хромирани.Мотото на Харли Дейвидсън е послание за разумно шофиране – Живей, за да караш – карай за да живееш!”
Уникалната изложба на световноизвестните мотори ще гостува в Mall Galleria Стара Загора до 15 август, а след това ще бъде представена в едноименния търговски център в Бургас.
Входът е свободен.

< Предишна

 

Следваща >