ИДЕИ ЗА ЖЕНИТЕ… и не само

4
Добави коментар

Много е модерно напоследък да си приготвяме почти всичко в домашна обстановка. Много се тачи домашната храна! Защото знаеш какво влагаш и какво ядеш, няма ги Е-тата и много други неизвестни. В много кулинарни блогове има какви ли не домашно приготвени сладоледи. Нямам машина за сладолед, не бих си и купила, след моята заигравка за домашен сладолед. Влязох в ролята на машината и го разбърках точно един път. Някой да не си помисли, че ще конкурирам производството. Просто в собствената си кухня можеш да приготвиш какъвто сладолед си помислиш, според вкуса, наличните продукти и плодове според сезона. Това е просто домашен сладолед, който не е закален като производствените, но пък по нищо не им отстъпва по вкусови качества. Направих дори няколко вида. Това е за тези, които ще правят сладолед за първи път, също като мен.

Не ми се искаше да влагам яйца и да варя кремове, да бъркам до сгъстяване и увеличаване на обеми и затова използвах рецептата на Candy.

400 мл течна сладкарска сметана
400 мл пълномаслено прясно мляко
1 пакетче ванилова захар и допълнително ванилия, ако желаете
пасирани плодове според сезона
захар по желание

Разбива се сметаната със захар, ако го обичате сладък. Смесва се с прясното мляко. Добавят се и пасираните плодове. Всичко се разбърква добре и се изсипва в  подходящ съд. Аз използвам кутии за сладолед.
Без плодове се получава обикновен сметанов ванилов сладолед.

С добавка на кокосови стърготини и марципан…

С добавка на пасирани и прецедени малини – малинов сладолед!

С добавка на парче диня, дори без да се прецежда – сладолед от диня!

И няколко фунийки…

И накрая интересни сладоледени факти:

„Необходими са около 50 близвания, за да се изяде една сладоледена фунийка“

„Световният рекорд за ядене на сладолед е 7 литра за по – малко от 2 минути“

Това го пише на кутията със сладоледените фунийки. За пръв път купувам. Няма да е за последен, надявам се…Украсата на динената фунийка в средата беше бонус в кутията !

Това е идея за момента в който се окаже, че нямате никакъв десерт или плод. Правите, замразявате и вадите, когато е необходимо! Успех на начинаещите!