Трима в едно легло?

33
Добави коментар
temi
temi

А защо не четворка?В очакване на горещите нощи експериментатори насочват поглед към суинга – групова секспрактика, за която освен желание ви трябва и… постоянен партньор

„Да отидем на суинг парти!“ Това желание стои под номер 10 в  списъка с неща, които моят приятел иска да направи през годината. Откривам листчето случайно, докато чистя вкъщи. Знам, че с разгръщането му навлизам неправомерно в личното пространство на моя любим, но… какви пък тайни може да крие от мен?!

Отговорът: номер 10! Преди да повдигна въпроса заедно с укорителната чупка на дясната вежда, трябва да науча повече за тези суинг партита.

 

Разменна монета

Суинг (или суингинг) е размяна на партньори между две и/или повече двойки. Участниците задължително са придружавани от постоянната си половинка. Суингърите не гледат с добро око на необвързаните гости, затова партньорът е нещо като гаранция, входна парола, разменна монета. В зависимост от предпочитанията на двойките, суингът се дели условно на няколко вида:

Софт суинг – партньорите от различните двойки се галят, целуват и флиртуват, но осъществяват същинския акт с официалните си половинки.Паралелен слалом – (на английски е same room – „една и съща стая“) и в този случай двойката прави секс в присъствието на други двойки, които правят секс.Пълна размяна – позволено е всичко между партньорите от различните двойки, включително и секс с двама партньори едновременно.Girl-girl only – при размяната се осъществява контакт само между жените. Мъжете правят секс единствено със своите партньорки. Бисексуалността при жените е добре приета от суингърите, докато към тази при мъжете има повече резерви.Hotwiving – (от английски: hot – горещ, секси, и wife – съпруга) – терминът се използва в случаите, когато жената прави секс с други мъже/жени, докато съпругът й я наблюдава, понякога той също се включва в акта.

Срещи с въображението

Ами обратният случай – активен мъж и наблюдаваща съпруга? Нещо ме жегва само при мисълта за това. Не откривам обаче нито термин, нито доказателства за съществуването на тази суинг версия. Ревността във въображението ми се успокоява. За кратко обаче. Стигам до видовете суинг мероприятия според местата, на които се провеждат. Особено ме притесняват затворените срещи. При тях всеки суингър си избира партньор от друга двойка и новосформираните след размяната двойки правят секс в отделни стаи. Така официалните половинки се забавляват поотделно, без да могат да се наблюдават. Не знам защо това се приема за по-лека форма на суингинга (сигурна съм, че ревнивите жени с непоносимост към интимни тайни във връзката ще ме разберат)! От друга страна повечето суингъри практикуват отворени срещи, при които разменените двойки правят секс в една и съща стая. Има още един тип срещи, но те не са толкова популярни. Наричат се dogging (от английски – „като кучета“) и при тях сексът се случва на открито – предимно в спрели на паркинг коли.

Забранено за ревнивци

Колкото повече узнавам за суинга, толкова повече ме стяга под лъжичката. Дали ще събера сили да сбъдна тайното желание на любимия си мъж? Не ме окуражава дори твърдението, че тази практика действа като лекарство при „болни“ връзки. В желанието си да проумея смисъла на този особен вид размяна изпращам няколко имейла до български сайтове, в които членуват суингъри. Отговор от тях обаче няма. Все пак получавам съобщение в профила, който си направих в британски сайт (явно англичаните по-малко се притесняват да обсъждат темата).

„Забрави за ревността, която описваш! Тя е противопоказна за суинга. При него връзката между партньорите трябва да е много силна, да е налице пълно доверие“, пише моят виртуален събеседник. „Едва тогава срещи от този топ могат да подобрят отношенията в двойката. Ако се ревнуват, двамата ще се почувстват още по-зле и може да се стигне до раздяла.“

Споделеното любопитство

Следващите съобщения от англичанина развенчават още няколко заблуди за суинга. Мислех си, че хората, които го практикуват, са объркани сексуално, че не знаят с кого какво искат да правят. „Грешиш. Ние сме себе си. Просто сме достатъчно открити и сме намерили подходящия партньор, който ни разбира и споделя нашето любопитство.“ Съсредоточавам  се върху „споделя“ и питам какво става, ако разбираш, но не желаеш да споделиш конкретно удоволствие. „Ако един от четиримата в леглото не харесва някое предложение, то няма да бъде осъществено. Това е едно от основните правила.“

 

Правилата!

Срещам ги описани подробно в един от сайтовете. Например: презервативите и безупречната хигиена са задължителни; никой не може да бъде каран насила да прави каквото и да било против волята си и съответно – всеки има право да каже „Не, благодаря!“; официалните партньори винаги пристигат и си тръгват заедно от груповите срещи. На суинг мероприятията има стаи както за знимания с много хора, така и за уединение. Обозначението става чрез оставянето на вратата на помещението отворена (всеки може да се присъедини), затворена (няма място за повече хора) или открехната (позволено е да ги наблюдавате, но не и да се включите).

Обезсмисляне на изневярата

Разказите за онова, което се случва зад вратата, звучат интересно, на моменти възбуждащо, но… какъв е смисълът? „Общото удоволствие! И все по-силното привързване към постоянния партньор“, лаконичен е отговорът, след който пристига уточняващо съобщение: „Уверен съм, че жена ми не ми изневерява, аз също съм й верен. Преди да станем суингъри, ми се е искало да кривна от пътя. Изживяване като суинга обаче обезсмисля подобни пориви.“ Излиза, че смисълът е в липсата на смисъл от изневяра. Концепцията определено ме грабва! На вечеря поставям списъка с желания на масата. Извинявам се за нахалното любопитство, изчервявам се и посочвам номер 10. Мъжът, когото мислех, че познавам, е озадачен: „Е, какво пък – намерила си го. Мислех да те изненадам с резервация в някой джаз клуб за годишнината ни. В този до нас ставали страхотни суинг партита…“ Не успявам да чуя следващите изречения. В ушите ми отеква само: джаз… джаз… ДЖАЗ!!!

текст Петра Денчева

Материалът е предоставен от сп. ELLE

29.06.2012/rozali.com