Fashion and cinema: Подготвя се четвърта част от поредицата “Час пик”

1
Добави коментар

Трите филма от хитовата поредица на режисьора Брет Ратнър “Час пик” натрупаха общо в световен мащаб над 700 милиона долара и утвърдиха персонажите на Джаки Чан и Крис Тъкър като едни от най-известните герои от комедийния екшън-жанр. Въпреки че третата част от франчайза се представи по-слабо от предшественика си в бокс офис класациите популярността на марката “Час пик” остана голяма и в края на 2007-а година.

В продължение на няколко години от студиото Уорнър Брос не разкриваха дали наистина има планове за ново продължение, а от своя страна Джаки Чан  намекна, че може да се откажа от екшън -филмите  изпълнени с опасни каскади. Като към това се прибави и факта, че Крис Тъкър се е снимал само в 4 филма за изминалите 14 години очакванията бяха, че въпреки популярността на поредицата тя едва ли ще бъде допълнена от четвърта част.

За радост на феновете обаче, продуцента на франчайза Артър Саркисиан оповести във вчерашно интервю за Crave Online, че “Час пик 4” е официално в период на препродукция, а Джаки Чан и Крис Тъкър участват активно в разработването на проекта.Саркисиян:

“В момента работя върху “Час пик 4” заедно с Крис и Джаки. Ще се опитаме да го направим  стила на първия филм – малко по-суров и реалистичен. Аз лично не бях особено доволен от третата част. Смятам, че първата и втората част са много добри, но в някои отношения третата беше изпусната от контрол. Не става дума само да събереш двамата герои и да ги вкараш в кола и те да започнат да се заяждат. Не искам да виждам само това. Искам да направим нещо ново.”
 
Филмът все още няма сценарист и за момента Джаки Чан и Крис Тъкър не са потвърдени официално за участие. Относно вероятността Брет Ратнър  отново да седне на режисьорски стол, Саркисиан заяви:“Ако той има желание да направи филма, тогава е добре дошъл. Но трябва да го направи по правилния начин. 

В най-добрия случай, до края на тази година ще стане ясно кой ще работи по сценария на “Час пик 4” и дали Брет Ратнър  ще се съгласи да седне за четвърти път на режисьорския стол. Важно е да се отбележи, че в момента Ратнър работи по няколко различни проекта и няма да бъде изненадващо, ако от студиото Уорнър Брос го заменят с друг режисьор. За сметка , на това в най- скоро време се очаква да буде потвърдено официално участие на звездите на франчайза   Джаки Чан и Крис Тъкър.