Храни причиняват психично разстройство

2
Добави коментар
nadin9061
nadin9061

Учени доказаха, че правилното хранене е важно и за мозъка, не само за фигурата!

Болестта на Алцхаймер и шизофренията застрашават хората, които прекалено много консумират много вредни животински мазнини и захар.

Вече има категорични доказателства, които оповестени от руския „Фонд на психичното здраве”. Група световно известни учени са доказали връзката меж­ду храненето и някои психични заболявания като депресия, Синдром на хиперактивност при децата, шизофрения и болест на Алцхаймер. За какво точно става въпрос? Учените доказ­ват, че част от онези хора, които се хранят с набързо приготвена и с много мазнини храна или пък често закусват с хам­бургери, често изпадат в депресия или стигат до психично разстройство. Ако обърнем поглед назад и направим една справка за това как са се хранели хората преди 50 години и какво е съотношение­то на психично болните тогава и днес, ще бъдем шокирани. Наши деди и прадеди са се хранели с абсолютно чисти от вредни вещества плодове и зеленчуци, защото не са ги торили с изкуст­вени торове и не са ги пръскали с най-различни отровни препарати. То­гава много малко хора са имали проблеми с психи­ката. Днес спасението от цитираните по-горе заболявания е по-често да се консумира риба и да се купуват само еко­логично чисти плодове и зеленчуци.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

 

7 основни принципа на правилното хранене

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Публикувано в категории: Психика и здраве

Автор Спасова

Доц. Светослав Ханджиев: Спазвайте това лесно правило и ще живеете дълги години

Въпросът със зависимостта между хранене и дълголетие отново е на дневен ред. Как трябва да се храним и какви диети да спазваме, научаваме от доц. Светослав Ханджиев

Пет сигурни последици на стреса

Стресът причинява различни промени в организма, по които се съди за нервното изтощение и/или настъпили като последица хранителни дефицити.

Пълномаслените млека предпазват от диабет

Пълномаслените млека и млечните изделия с висок процент масленотс намаляват риска от диабет. Млечните продукти съдържат мазнини, които са полезни за човешкия организъм, твърдят шведски учени.

ЗЕРО АЦИД / ZERO ACID

ЗЕРО АЦИД – таблетки за дъвчене, е продукт от типа на хранителните добавки, с чиято помощ се регулира киселинността на стомашните сокове.

Диета при рак на простатата

За мъжа в западното общество ракът на простата изглежда неизбежна съдба.

Диета при рак

Ако смятате, че рискът да се разболеете от рак зависи от гените, сте само наполовина прави.

Диета при сенна хрема

Когато настъпи сезонът на разцъфналите дървета и зелените поляни, много хора посягат към хапчетата за алергия и се запасяват с носни кърпички.

Диета при слаба имунна система

Разболявате ли се често от вирусни инфекции?

Диета при сърдечносъдови заболявания

Ще повярвате ли, че консумирането само на половин порция риба всяка седмица може да ви предпази от инфаркт?

Диета при язва

Голяма част от това, което знаехме за язвата, се оказа погрешно.

Диета при хронична умора

Ако лесно се задъхвате и при най-малкото физическо усилие, ако трудно издържате до края на деня, без да подремнете, или усещате, че оставате без сили, вероятно страдате от хронична умора.

Диета при хранителни алергии

За повечето хора храната е източник на удоволствие.