Каролин Вожняцки на полуфинал в Монреал – SportVox

1
Добави коментар
sheri
sheri

снимка: REUTERS/Christinne Muschi

Бившата номер 1 в световната ранглиста Каролин Вожняцки, миналогодишната шампионка на Ролан Гарос На Ли, победителката от Уимбълдън 2011 Петра Квитова и Луцие Шафаржова завършиха маратонския ден на турнира по тенис в Монреал с награден фонд 2.17 милиона долара, класирайки се за полуфиналите, информира БТА.

Датчанката Вожняцки надигра изключително трудно Варвара Лепченко (САЩ) с 4:6, 6:3, 6:4 в третия кръг, а на четвъртфиналите се нуждаеше от пет мачбола, за да се справи с представителката на домакините Александра Возняк с 6:4, 6:4. Двата двубоя се играха в рамките на пет часа.

Вожняцки не е печелила нито един турнир в последната една година. На полуфиналите датчанката ще играе с поставената под номер 5 в основната схема Петра Квитова, която отстрани австрийката Тамира Пашек след лесна победа с 6:3, 6:2.

Китайката На Ли пък спечели с 6:4, 6:2 срещу Сара Ерани в третия кръг, а след това на четвъртфиналите изненадващо се справи с поставената под номер 2 Агниешка Радванска с 6:2, 6:1.

В предпоследната фаза на Роджърс Къп китайката ще играе с чехкинята Шафаржова. Тя победи категорично с 6:2, 6:2 италианката Роберта Винчи за по-малко от един час игра.

Преди това Винчи беше спечелила с 6:2, 7:6 (7) срещу поставената под номер 6 германка Анжелик Кербер.