Замък от хартия

2
Добави коментар
artandblog
artandblog

За да направите този наистина забавен хартиен замък е необходимо просто да използвате материали за рециклиране от домакинството.

Необходими материали:
– 2 броя големи рула от кухненска хартия
– 4 броя рула от тоалетна хартия
– 1 брой малък кашон
– 4 броя сламки
– 4 броя цветни листа формат А4 (жълт, червен, зелен и син)
– ножица
– тиксо или лепило
– цветни маркери

Първа стъпка:
Отстранете излишните части от кашона и изрежете отгоре малки квадрати на равни разстояния от всякъде, за да се „назъби” замъка.

Втора стъпка:
Нарежете двете големи кухненски рула на половина, за да се получат 4 части. Отбележете на четирите рула къде точно се засичат с четирите ъглови части на кутията и отрежете процеп с размер 2 см. След това закрепете четирите рула за четирите ъгъла за кашона.

Трета стъпка:
Изрежете триъгълници от синя цветна хартия и ги закрепете за сламките чрез напъхване на хартията в напречен разрез за сламката, за да оформите знамена за четирите кули на замъка. Закрепете сламките за вътрешната страна на кулите с помощта на тиксо или лепило.

Четвърта стъпка:
Нарисувайте с помощта на черен маркер врата и два прозореца от цветна хартия, както е показано на картинката. Изрежете и ги залепете за предната част на замъка.

Пета стъпка:
От зелена цветна хартия нарисувайте и отрежете 4 елемента с форма на корона на дърво. На четирите рула от тоалетна хартия отбележете и изрежете напречен процеп с размер 1 см. и в него чрез напъхване закрепете короната на дървото, както е показано на картинката.

Шеста стъпка:
Вие сте на ред Източник: bkids.typepad.com

Сподели:

tweet

Tags: КреативНаправи си сам