Културиста влизал в България с фалшиви документи поне 3 пъти през последните години!

1
Добави коментар
alagin
alagin

Братът на Валтер Папазки е осъден на 10 години, но си живее спокойно зад граница. 
Нейка Нодева
Георги Георгиев – Културиста е влизал в България поне три пъти през последните няколко години с фалшив паспорт. Братът на врачанския хазартен бос Валтер Папазки, който бе задържан, успяда се измъкне и да избяга от страната през 1998 г. Папазки, който бе считан един от най-големите хазартни босове, още е зад решетките, докато Културиста живее зад граница. Братът на 43-годишния Папазки е издирван от Интерпол, все още нито една служба не може да го спипа. Двамата бяха осъдени за убийството на Валнетин Алексиев – Лисицата след самопризнанията на наемния убиец. Разплитането на престъпната дейност на Валтер започва, след като полицията задържа физическите убийци на Лисицата.

В полицията доброволно се предават Стефан Димитров и Велин Василев. Това са двамата килъри, които са стояли в лимузината, от която е стреляно срещу Лисицата сутринта на 12 февруари 1996 г. на столичната улица “Иван Хаджиянев” до Трето основно училище. Тогава 25-годишният врачанец, който е смъртен враг на Папазки, пада убит от автомат “Калашников”. При аутопсията на трупа му са преброени 8 куршума в областта на гърдите, гърба и крака. 

Валентин Алексиев-Лисицата е една от силовите фигури във Враца. Син на бивш полковник от МВР, той беше близък до тогавашния представител на ВИС-1 във Враца фирма “ПиП” и след това до неофициалния представител на ВИС-2 Иван Петков-Гуньо. Името му често се спрягаше като момче за мокри поръчки на ВИС. 

В същото време близо 15 години по късно източници от службите твърдят, че нелегалната дейност на двамата братя въобще не е престанала. Макар и да е зад решетките Валтер успешно прехвърлил бизнесът си на свои близки, като дамата Мадлен Александрова, която бе шеф на фирмата “Ривела”, която пък бе дала и парите на задържания в Брализилия наш олимпийски шампион по вдигане на тежести Галъбин Боевски. Боевски бе задържан на бразилското летище с 9 кг кокаин, за който по късно излезе информация, че трябвало да стигне до България за да съумее Боевски да върне дълговете си към компанията на Папазки. Именно чрез “Ривера” врачанския хазартен шеф бил дал заем на Боевски в размер на 234 000 лева. Осведомени твърдят, че контактите на Боевски в чужбина били направени лично от издирвания Георги Георгиев, който по това време живеел в Бразилия и имал сериозни контакти сред местния подземен свят. 

Същевременно жената която роди две деца на Културиста, Мария Каменова е сочена като другото лице което в момента управлява легалния бизнес на двамата братя. Каменова е собственик на “Евро Гейм Технолоджи”, която е най-голямата фирма на Балканите за производство на игрални автомати и ротативки. Компанията има задгранични офиси в над 15 държави, между които и Бразилия. 

Според изключително добре запознати източници от службите, имало данни че през последните няколко години Георгиев поне на 3 пъти бил посещавал родината с фалшиви документи. Една от основните задачи на Културиста била да актуализира контактите си с новите шефове в нашия подземен свят, както и да се погрижи за плащанията необходими за излизането на неговия брат Валтер на свобода. През октомври за пръв път Папазки ще има възможност да обжалва и да подаде документи за предсрочно освобождаване. В подготвяно разследване от няколко медии, което предстои да излезе тези дни дори се твърдяло, че Валтер вече бил уредил своята свобода, а Културиста вече пък бил уредил документите на брат си за живот в Австралия, където и самия той пребивавал от няколко години.