Цял ден разтакават пациент cъс спукана аорта

2
Добави коментар
tedy79
tedy79

Пациент със спукана аорта бил разкарван напразно между няколко областни центрове днес, призна пред БЛИЦ шефката на тетевенската болница д-р Нелина Ганева.

Според Ганева драмата започва в МБАЛ-Тетевен, когато пациентетът бива подложен на биопсия. По време на медицинската процедура той получава обаче руптура /спукване/ на аорта. От тетевенската хирургия молят колеги кардиолози от МБАЛ-Ловеч да го приемат, те се съгласяват и неин екип отпътува с пациента към областния град. По пътя обаче на тетевенските медици им телефонират от Ловеч, че местната болница е в невъзможност да ги приеме. Тогава екипът лекари от балканския град се обажда за помощ в плевенска болница и след като получава от нея уверение, че ще я получат, се отправят с линейката към Плевен.

Кошмарът обаче се повтаря. Не след дълго от здравното заведение в града на българо-руската бойна слава също им отказват да поемат случая и те завиват към София. ”Колегите, отпътуваха към столицата! Ще търсят болница там, която да приеме пациента ни! Към момента не мога да кажа как ще приключи всичко това! Надявам се обаче случаят да не завърши трагично!”, добави д-р Ганева.
Гергана ДИМИТРОВА, БЛИЦ