Поздравителни картички и покани

3
Добави коментар
KENGA
KENGA

“Парите не правят идеи, но идеите правят пари.” – Жак Сегела

Живеем във време, в което социалните мрежи и интернет като цяло изтикаха на заден план най-разпространеното общуване между хората във вид на писма или поздравителни картички изпратени по пощата. С появата на електронните комуникации се роди и нов начин за споделяне на информация и поздравления. Непрекъснато на пазара се появяват нови продукти, които улесняват комуникацията между хората. Станахме зависими от мобилните си телефони и интернет. С едно кликване изпращаме на близки и познати електронни поздравителни картички за секунди. Пишем SMS-си или се чуваме в Skype. Радваме се на функционалността на модерните технологии и се лишаваме от радостта да изпратим или получим по пощата картичка, покана за някакво събитие или писмо. Въпреки всички тези благини, човекът изпитвайки потребност да общува, винаги ще се зарадва на истинската пощенска картичка или покана, която е адресирана единствено и само до него. Това говори за персонално отношение и уважение към неговото Аз.

Поздравителната картичка има вековна история. За нейни предшественици могат да се приемат древноегипетските писма с рисунки. За такава картичка, която представлява фреска на гробница, споменават някои египтолози. Има редица сведения за съществуването, развитието и разпространението им през вековете. Те били начин да заменят личната визита за поднасяне на поздравления по повод личен празник или друго събитие, като израз на уважение към близки, приятели или колеги. Символиката на елементите при оформлението им разкрива смисъла и значението на повода, по който са изпратени, засилвайки възприятията на получателят им. Всяка от тях изразява индивидуалността на изпращача, създавайки настроение у получателя, като го кара да се почувства специален и значим.

Чудно как тези картончета са оцеляли във времето. Минали са през различни епохи на войни и кръвопролития за да стигнат и да ни радват днес, въпреки ерата на модерните технологии и различните видове комуникация.

Преди време направих няколко картички от ръчна хартия. Те не бяха предназначени за някого специално, но предизвикаха усмивки у всеки, който ги зърнеше. Всяка картичка или  покана изпратена по пощата и поднесена лично е жест на внимание, човешки контакт и израз на уважение. Разчупва отношенията, сближава хората и премахва границите на формалното общуване. Те са средство за поддържане на добри взаимоотношения. Неангажиращ, но ефектен жест за подобряване на комуникацията, укрепва бизнес отношенията, превръща клиента или бизнес партньора в приятел.

 

В стремежът си да бъдем индивидуалисти, екипът на Kenga advertising е в състояние да Ви предложи един модерен и впечатляващ дизайн на поздравителна картичка или покана за рожден ден, фирмено събитие, сватба, юбилей и др. Запитвания за дизайн и изработка на поздравителни картички по ваш или наш индивидуален проект може да направите на: [email protected] или [email protected]

автор: Kenga advertising