Красива…

1
Добави коментар
petyapetrova
petyapetrova

Преди да влезете в банята

Преди да започнете да се наслаждавате на горещата водна струя в банята срешете добре косата си. Някои лакове за коса оказват изтощаващи действие при контакт с някои шампоани. Предварително разресване на косата преди да влезете в банята ще помогне да отстраните част от стилизиращите продукти от косата. Освен това водата ще се стича правилно по дължина на косъма и няма да се сплита. По този начин ще имате правилно почистена коса.

Намокрете добре косата си преди да нанесете шампоана

Наслаждавайте се на водата не бързайте веднага да нанесете шампоана. Ако все пак нямате много време или достатъчно гореща вода оставете душа да облее изцяло главата ви поне за 2 минути. Ако косата ви е дълга може да е необходимо по-дълго време докато се намокри добре цялата коса. В този случай може да разделите косата на две или три части и да се постараете да ги намокрите добре.

Поставете шампоана

Не е добра идея да изсипвате шампоана директно върху главата си, използвайте дланите и сложете малко количество. Помнете: по-голямото количество шампоан не значи, че косата ви ще бъде по-чиста и не гарантира, че косата ви ще бъде по-здрава и с повече обем! Когато нанасяте шампоан предварително го разтриете в дланите си и тогава нанесете върху главата. Нанасяйте шампоана с масажиращи действия като най-добрата посока на движение от скалпа към краишата на косата.
Поиграйте си с косата
В рамките на 2 минути добра идея е да прекарате върховете на пръстите си през кичурите коса като се уверите, че шампоана е достигнал до всеки косъм.
Измийте добре шампоана
Малко хора знаят, че измиването на шампоана е много по-важна стъпка от нанасянето му. Остатъчни количества от шампоана може да предизвикат раздразнение на скалпа, поява на пърхот, намаля се и обема на косата. Препоръчително е да оставите душа да облива главата ви поне 5 минути без да спира. През това време може да помагате с ръцете да разстилате косата и да помагате водните капки да почистят косата на главата ви от цялото количество шампоан.
Студената вода заздравява косата
Добра идея е вече след като сте свършили с шампоана да пуснете по-хладка вода да облива косата ви. Хладката вода, както за кожата така и за косата има съживяващ ефект. Много от професионалните фризьори твърдят, че процедурите със студена вода стимулират по-бърз растеж на косата.
Ако спазвате тези няколко прости правила за измиване на косата ще може да запазите живота на вашате коса по-дълго в резултат на което косата ни ще изглежда по-обемна, по-красива и ще бъде по еластична.