КУДО КЛУБ

7
Добави коментар
KUDO
KUDO

КУДО КЛУБ VICTORY ONE ЗА КЛУБА

Официалното учредяване на Кудо клуб „ONE“ се състоя през 2007 година. Треньорският му състав работи с Българската федерация по Кудо от нейното създаване. Основател и президент на клуба е Иван Манолов – I-ви дан Кудо, капитан на националния отбор на България, вицеевропейски шампион по Кудо. Печелил е Купата за най-техничен състезател на Шампионата за Източна Европа, отличаван е и с почетна награда от Българската Кудо Федерация за принос и развитие на Кудо в България. През 2011 г. Иван Манолов е награден с отличие за треньор на годината от президента на БКФ – Г. Бабамов.

 

Понастоящем е старши треньор на националния отбор на България. В Кудо клуб „ONE“ тренират около 80 човека – мъже, жени, юноши и деца. Сред трениращите в клуба има вицеевропейски шампиони, финалисти на европейско първенство и състезатели в ТОП 10 на световни първенства, както и над 20 републикански шампиони по Кудо.

 

“Бойният спорт Кудо започва и завършва с етикет“. Този етикет на практика се изразява в съвкупност от правила, които всеки от трениращите трябва да спазва. Те учат (особено децата) на уважение и зачитане на труда и личността на другите хора. Те спомагат за овладяване и канализиране на излишната агресивност и уравновесяват буйния характер. От друга страна Кудо, като част от бойните спортове въобще, възпитава у човек решителност, разумна смелост, вяра в собствените възможности за преодоляване на критични ситуации. Резултатът от постоянната правилна практика е постигането на чувство на удовлетвореност и хармония между физическата и духовната страна в живота на човека, спокоен, чист ум и здраво тяло, независимо от възрастта.

Тези особености дават възможност на всеки, който търси, да намери нещо за себе си, независимо дали е дете, младеж или възрастен, прекалено буен или нерешителен и свит. Те превръщат спорта Кудо в един истински път за развитие на всички.

 

 

Задачите, които преследваме са:

  – развиване на физическите качества като издръжливост, сила, бързина, ловкост и гъвкавост

  – развиване на смелост, решителност, целеустременост и дисциплина

  – полагане на здрави технически основи за бъдещо високо спортно майсторство

  – създаване на стабилна основа за развиване на лидерски качества и добра реализация в живота! 

 

 

DOJO KUN

Клетва

 

Чрез изучаването на бойния спорт КУДО,

ние се стремим да станем силни духом и тялом,

да се приобщим към културата,

да развиваме своите интелектуални възможности,

да възпитаваме личността си

и да дадем своя дял в развитието на обществото.