Видео: 3D ефектът в „Търсенето на Немо”

1
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

Може и да звуча като пенсионер, но наистина не мога да повярвам, че от премиерата на „Търсенето на Немо” са минали 10 години. Уф, сякаш си купих DVD-то вчера. И все пак, като се замисля – толкова много неща се промениха от дебюта на подводната история на Pixar досега. Един факт обаче остава неподвластен на времето. „Немо” продължава да бъбе потресаващо красив филм.

Дни преди повторната триизмерна премиера на анимацията – Disney пусна клип, който припомня най-мащабните сцени от лентата. Видеото ни кара да си представим колко добре ще изглеждат подводните кадри в стереоскопична прожекция. Цветните картини са придружени от превъзнасянията на режисьорите Андрю Стантън и Лий Ънкрич (видите ли, дори и те нямали идея колко невероятно ще изглежда филма в 3D) плюс мотивиращи думи от шефа на анимационната девизия на Disney Джон Ласитър.

Интересното в случая е, че клипът стига до нас чрез новозеландските представители на студиото (via Stitch Kingdom). Иначе и тук да припомня, че в България ще трябва да почакаме до началото на 2013 г., за да се насладим на триизмерната мисия по откриването на рибката клоун.

Премиера в България: 25.01.2013 (Finding Nemo 3D / Форум Филм България / Disney / Pixar)

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂