Актьорска сватба забива в Маймунарника

1
Добави коментар
yApple

Актьорите Ивайло и Костадинка от неделя (26.8.) са вече семейство.
СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ СНИМКА: 24 Часа

Радина Кърджилова и Рут Колева са шаферки на Ивайло Драгиев.

На кадъра се вижда как момичето, похитено от мутрите, вдига лявата ръка, за да иглади косата си, и от нея се откъсва часовник, който цопва във водата. Когато казват на Костадинка, която е в ролята на плененото за откуп момиче, че часовникът й е на дъното на езерото „Ариана“, тя се обижда на селския майтап. Тогава й пускат заснетата част от филма и Ивайло Драгиев издевателства, като я поздравява за това, че за първи път губи часовник. Направил е списък на вещите,  изгубени от годеницата си Костадинка поради разсеяност.

За годината, откакто са гаджета, тя е забравила неизвестно къде, но завинаги, портфейл със студентските си пари, телефон, ключа за жилището им, ваучерите за пазаруване в „Била“. Признала си е, че всъщност загубените телефони са 15, но за три години. Когато по същия магически начин изчезва годежният пръстен, подарен от Ивайло, се разразява мек скандал и тя дава клетва, че ще промени организацията на вещите си.

„Но пък как готви!“, оценява бонуса Ивайло. Той не сяда на маса без месо, Костадинка е вегетарианка, но манджите й били толкова вкусни, сякаш готвела с месо. „Трудно ще намериш актриса, която готви добре – отбелязва Ивайло. – но ето, годеницата ми го може, дори след 12 часа упражнения и лекции.“

Всичко това се отнася за миналото. От утре, неделя, започва летоброенето на семейния живот на Ивайло и Костадинка. Двамата се виждат на снимките на същия този филм с неусетно падналия часовник. Екипът от киноманиаци, решили да заснемат със собствени пари история за момиче, похитено от сантиментални и мекосърдечни мутри, кани за главните роли приятелите си Костадинка Аратлъкова и Ивайло Драгиев.

Тя завършва първи курс в НАТФИЗ, а той вече е известен от участието си в ТИЛТ и абсолвентските спектакли на Пламен Марков.

Запознават се по време на снимките на „Шестият ден“ в Добринище и така съдбата ги побутва полека-лека до утрешния сватбен купон сред вековните ели на Маймунарника в Борисовата градина.

Роднините да не се паникьосват, за тях се готви отделен купон. Подробности – при Иво. Той ще бъде в бял костюм в чест на „последния му бял ден в живота“.

„Забелязах, че подготовката за сватбата много прилича на репетиция – разсъждава на глас Ивайло. – Ходиш, мериш костюми, украсяваш апартамент с тържествени декори, пробваш реквизити. Хората го чакат като премиера. Самодейно представление, което се изиграва веднъж и стига толкова!“

„Хубаво е!“, не издържа на емоциите си Костадинка. „Ще си говорим след десет години!“, продължава с шегите си Ивайло.

Не би трябвало да са толкова скромни. За нула време двамата са организирали купона, намерили са шаферки от сой (Радина Кърджилова е едната, Рут Колева е другата и по съвместителство ще пее на купона), подготвили са запознанството между родителите на самата церемония в ритуалната зала (на младоженката пристигат от Гоце Делчев), купили са сватбените дрехи (Костадинка е отхвърлила десетки натруфени с пайети и гайтани, докато е открила изчистената и „лаконична“ рокля) и дори са планирали пътешествието до Добринище, където са се запознали.

Кумът Николай е бивш съученик и стар приятел на Ивайло. Младоженката попитала 80-годишната си баба дали ще може да дойде на сватбата в София. „А, сватба! – възкликнала старицата. – След дъжд качулка!“ Тази забележка развеселява и досега Ивайло, който е впечатлен и от знамението, че годеницата му живее на улица „Ивайло“.

Той отишъл в Гоце Делчев да иска ръката на любимата си и провел разговора с баща й в двора на къщата насред Пирин. Какво са си говорили, е тайна, но после таткото на Костадинка й заръчал да каже на момчето, което пък да каже на майка си, че много добре го е възпитала. Другото знамение в любовната история, завършваща утре със сватба, е пожарът в Добринище. Снимат „Шестият ден“ при голям кръст, блеснал в светлини от окачените по него лампички. Не харесват качеството на материала и повтарят кадъра. Като го гледат след това, забелязват, че липсват обиците на Костадинка.

Подготвят се за трето снимане, обаче кръстът бил ударен от мълния и изгорял. „Ще бъде трудно“, пророкува Костадинка. Само дето не се знае кое – съвместният й живот с Ивайло Драгиев или животът на филма „Шестият ден“.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти