Украсете обикновените джапанки

5
Добави коментар
artandblog
artandblog

През топлите месеци носим сандали или джапанки, но често попадаме на обикновени модели, които разбира се можем да разкрасим само с една панделка. Вижте как! Необходими материали:

джапанки
панделка
лепило
игла и конец

Инструкции:

Подгответе си две панделки с дължина около 80 см. Със запалка обгорете краищата, за да не се бридат. Започнете да плетете, като прегънете навътре краят на едната панделка, както е показано на снимката.

Използвайте лепило, за да закрепите в тази позиция. В примката вмъкнете края на другата панделка. Прегънете навътре втората панделка и залепете. Трябва да ви се получат две панделки с две отделни примки.

Промушете лявата примка в ухото на дясната примка. Тогава прегънете дясната панделка, за да направите примка и нея промушете в свободното ухо на лявата панделка. Трябва да ви се получи нещо такова.

Продължавайте да плетете като прегъвате панделката, правите ухо от нея и го промушвате в това на другата.

Като напредвате трябва да изглежда ето така.

Като стигнете до края е необходимо края на дясната панделка да повдигнете и промушите през ухото на лявата. Така няма да имате примка и няма да ви се разплетат плетените панделки.

Лявата панделка можете да залепите в края на плетката и след това от задната страна. Изплетената дължина можете да залепите върху едната страна на джапанката. Направете същата процедура до тук и за другата половина.

Докато изсъхва добре, използвайте времето, за да си направите и цвете за декорация. Необходими са ви три големи цветя от панделки. Първите две големи направете от друг цвят панделка. За голямото цвете ви трябват 4 парчета панделка с дължина около 20 см. За средното цвете ви трябват 4 парчета панделка с дължина 18 см. За малкото цвете ви трябват 4 парчета панделка с дължина 13 см.

За да направите цвете е необходимо да промушите всички панделки в средата на игла с конец, както е показано на картинката. За да направите венчелистчетата трябва да нанизвате на иглата краищата на панделките като ги усуквате така, че да се вижда вътрешната част на панделката. В готов вид трябва да ви се получи така.

Направете и другите размери панделки в цветя и ги зашийте след това едно в друго, за да ви се получи едно голямо и богато цвете.

Него залепете на украсената джапанка и сте готови. Източник: andreasbowcottage

Вижте също: