Фортисимо – това е лично!

3
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

Имате малко жилище, което трябва да бъде обзаведено. Но как да успеете да сместите всичко необходимо в него, така че хем да не изглежда претрупано, хем да е уютно и удобно?

Трудна задача, но не и невъзможна. Проблемът е в това, че на малка площ искаме да разположим всекидневна, спалня, кухня и трапезария. Без помещенията да изглеждат ограничени.

Добър вариант за оптимизация на пространството са вградените мебели. Те спестяват място и осигуряват необходимото пространство за поставяне на различни вещи. Особено практични са например леглата, които се прибират в стената. Ъгловите шкафчета и вградени рафтове освен, че са кокетни, също спестяват много място.

Когато една стая е в светли цветове, това създава усещане за простор. Друг трик е да направите подовите настилки навсякъде от еднакъв материал. Така няма да се създава усещане за прекъсване на помещението или стесняване на и без това малките стаи.

Kогато съм обградена от много мебели, не мога да дишам, независимо дали е в малко или голямо жилище. Затова съветът ми е не претрупвайте помещенията с мебели. Изберете най-важните и се лишете от онези, които няма да са Ви необходими. Сигурно сами сте забелязали, че огледалата визуално разширяват помещенията, тъй като разпръскват светлината и отразяват част от стаята.

Ако елиминирате безпорядъка, домът ви, колкото и малък да е той, ще изглежда по-широк и гостоприемен. Почиствайте прозорците често, така че да може да влиза повече естествена светлина. И не забравяйте най- важното, за да е уютен един дом, трябва да има любов в него.

За fortisimo.eu – Кремена Руменова (снимка hobyto.com)