Samsung изсипа на Apple 30 камиона с монети?

2
Добави коментар
deadart
deadart

Южнокорейската компания  реши по оригинален начин да изпълни решението на съда за обезщетение на Apple.   Samsung бе осъдена да заплати на американската компания Apple Inc глоба от $ 1 млрд. за нарушаване на патент на технологията и дизайна по  6 точки, пише Life News..

В Калифорния в офиса на Apple  пристигнаха 30 камиона с монети от 5 цента. Първоначално автомобилите не били допуснати от служителите по сигурността, които счели случващото за грешка . Въпреки това, изпълнителният директор на южнокорейските фирми по телефона обяснил, че камионите карат присъденото обезщетение.

Отбелязва сe, че в  камионите има повече от 20 милиарда монети. Ръководителят на Samsung Лий Кун Хи   съобщи със злорадство, че за преброяването има ще трябва  много време.

Миналата седмица  федерален съд в Сан Хосе нареди южнокорейската компания да заплати на Apple $ 1,05 млрд., обаче, без да изясни обстоятелства и методите на плащане…

 

 

Опровержение на тази новина обаче не закъсня. Ето фактите, цитирани от Guardian, които развенчават тази история:

 

1) Глобата на Samsung все още не е дължима; съдията не се е произнесъл окончателно. Всичко, което имаме е присъдата на съдебните заседали. Решението на съдията, което може да включва утрояване на размера на глобата се очаква на 20 септември (или евентуално на 6 декември). Дотогава, Samsung трябва да плати на своите адвокати, но това вероятно ще е по-малко от 1 милиард долара.

 

2) Ако Samsung се опита да плати глобата на монети от по 5 цента Apple може съвсем законно да каже на камионите да обърнат и да се насочат обратно към Samsung (ако камионите не са въображаеми на първо място). Според уеб страницата на Министерство на финансите на САЩ фирмите имат право да развият свои собствени политики по отношение на това дали да приемат или не пари, освен ако законите в щата не казват друго.

 

3) Ето и някои факти: всяка монета от никел тежи 5 гр. Така ще са нужни 275518 камиона, за да закарат парите. Оставяме на Вас да прецените доколко да вярвате на слуховете в интернет 🙂 А ако решите да си купите Apple Ipad или Samsung, ние от telefona.bg нямаме нищо против да ни платите както намерите за добре 😉

0 коментари за „Samsung изсипа на Apple 30 камиона с монети?“