Селски кмет си сложи табела с Тодор Живков над кметството

8
Добави коментар
DarkPetrow
DarkPetrow

Надписа гласи „Тодор Живков обичаше хората и остави една силна и уважавана България“

Етикети
Тодор Живков, плакат

Кметството на близкото до Враца с. Бели Извор осъмна с огромен билборд, опънат на балкона и направен по поръчка на кмета Кирил Илиев. На постера с размери 140/ 160 см освен лика на бившия пръв партиен и държавен ръководител от времето на социализма има надпис „Тодор Живков обичаше хората и остави една силна и уважавана България“.

Повечето възрастни жители на Бели Извор одобриха идеята на кмета си с готовност споделиха какъв е бил живота им по времето на Тато. По-младите пък предположиха, че избраният с листата на ВМРО Илиев вероятно е опънал билборда заради Бойко Борисов, който многократно се е изказвал ласкаво за Тодор Живков. Премиерът се очаква в средата на септември да посети циментовия завод „Холсим“ край Бели Извор.

„Не съм живковист, но уважавам повечето неща, които бяха направени по времето на неговото управление, обясни идеята си кмета Кирил Илиев. – Билбордът е една провокация към днешните управляващи и спомен за времето, когато в България имаше сигурност, работа за всички и хората можеха спокойно и с месеци напред да планират какво да правят. Сега не знаят утре какво ще им се случи, а управниците ни се мъчат хаотично единствено да запазят властта си.“

Автор:

Novini.bg

Разпечатай
Изпрати