Блиц интервю със Симона Пейчева: Танците ме изпълват с живот и енергия

1
Добави коментар
bgdancer
bgdancer

Симона Пейчева е момичето, което години наред беше под светлините на прожекторите – поради факта, че е една от най-успешните български гимнастички. Започва да тренира художествена гимнастика на 7-годишна възраст. Пейчева е деветкратна шампионка на България и двукратна световна шампионка.

Преди четири години, след Олимпиадата в Пекин, където зае 10-о място в многобоя, тя сложи край на спортно-състезателната си кариера и отвори нова страница в книгата на своя живот.

Стана майка, създаде свой клуб (СиВи спорт, в който работи предимно с малки деца) по художествена гимнастика и намери ново професионално поприще – стана водеща на светското предаване по ББТ „Така го правят жените”.

BG Dancer: Здравей Симона, как прекара летните жеги?

Симона: Лятото ми премина в работа и ангажименти и наистина не ми остана време да си почина.

BG Dancer: Ще те видим ли отново на екран в новия сезон на „Така го правят жените”?

Симона: Тъй като имам много задачи и проекти и най-вече планове със спорта, взех решение да се оттегля от предаването и ТВ кариерата за известно време. Винаги съм мечтала да се отдам на журналистиката и имах възможността да попадна на човек, който ми се довери и видя перспектива у мен за ТВ водеща. За сега спирам, но не се отказвам.

ВИП денс

BG Dancer: Участва във ВИП денс, какво ти даде това предаване?

Симона: Не съм добра танцьорка, но поне имам желание. Запалих се по танците от телевизионното предаване ВИП денс. Това предаване ми върна усещането и тръпката от килима и за мен беше едно успешно ново начало след гимнастиката. Благодарение на Ани Дончева и Алфредо Торес успях да покажа много техника и зрителите имаха възможността да ме видят и в светлината на танците, но всичко е въпрос на нагласа и желание.

BG Dancer: Какво за теб са танците?

Симона: Те са най-близко до това, което съм правила цял живот. Танците ме разтоварват, изпълват ме с живот и енергия, имаше период в който често бях на сцена, след участието ми във ВИП Денс. С танцьорите от Денс академи сме участвали в няколко танцови фестивала, но това не е професия, която е за мен. Тогава просто се отдадох на момента. Моите планове за развитие са насочени към спорта и най-вече в областта на гимнастиката.

BG Dancer: Какво ще пожелаеш на нашите читатели?

Симона: Усмихвайте се винаги, независимо как се чувствате, защото усмивката винаги поражда усмивка, а и може някой да се влюби именно заради нея у вас.

Ето и лиричния танц от ВИП денс, посветен на любовта

[vbox7 id=“4987dcdc“ width=“550″ height=“403″ autoplay=“no“]

comments