Аз Мога Повече 2013-2014 – безплатни курсове по Немски език с ваучери

2
Добави коментар

Детайли

Категория: Схемата Аз Мога Повече за 2013-2014

Ново раздаване на Уведомления за безплатни курсове по схемата Аз Мога Повече за 2013-2014 – 14 000 нови одобрени кандидати

   От 28.10.2013г. Бюрата по труда в цялата страна подновиха раздаването на уведомления за безплатни курсове по схемата Аз Мога Повече на кандидатствали и неодобрени през октомври/ноември 2012г.

   Все още няма информация за следващ прием на документи по програмата, споделят Доставчици на обучение по Немски език по Аз Мога за 2013-2014.

     Лицензираният Доставчик Изоблок ЕООД, Ви дава възможността да се обучавате безплатно по Немски език – с ваучер за одобрени работещи лица по програма Аз Мога Повече. Предлагаме Ви курса в присъствена и дистанционна форма. В дистанционния курс по Немски език по Аз Мога Повече за 2013 и 2014 обучаемите учат от дома си или в обедната почивка, от всяка една точка, където имат достъп до интернет.

   За повече информация, моля обадете се на тел: 0700 13005

    Ако сте кандидатствали по схемата и очаквате да бъдете част от 14 000-те лица, които ще получат Уведомление през втората вълна на одобрение по Аз Мога Повече за 2013-2014, можете да посетите Бюрото по Труда, където сте подали документи и да проверите. Във всяко Бюро има изнесени Списъци с одобрените за получаване на Ваучер за Безплатно обучение.

Детайли

Категория: Схемата Аз Мога Повече за 2013-2014

 

 

Схемата “АЗ МОГА ПОВЕЧЕ 2013” и възможността за Безплатно обучение с Ваучери

 

   Вероятно сте чували много хора да говорят за курсовете, които са преминали, без да се е налагало да напускат работа. Вероятно сте видели реклами в интернет, гласящи: “Аз мога повече”, които обещават възможност да се обучавате, докато работите. Това е схема Аз Мога Повече 2013-2014.

 

   Тази схема е част от Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси” , обявена и поддържана от “Агенцията по заетостта ” и финансирана от Европейския Социален Фонд . Оперативната програма РЧР е документ, представен от страна-членка и одобрен от Европейската комисия, който предлага стратегия за развитие в дадена област. За нейната реализация във финансов аспект съдействат Кохезионния фонд и Европейския фонд за регионално развитие.

   Целта на Ваучерите по програмата Аз Мога Повече 2013-2014 е да се даде възможност на работещи в частния сектор лица (в това число и самонаети) да се обучават в набор от предложени курсове (езикови , професионални или за придобиване на Дигитални компетенции). Обучението по Аз Мога Повече 2013 е напълно безплатно за обучаемите, като стойността на курса се заплаща от Агенцията по Заетостта.

   Самите курсове по схемата се организират от Доставчици на Безплатно обучение с Ваучери . Това са Центрове за Професионално Обучение (ЦПО), лицензирани от НАПОО за предоставяне на професионално обучение и впоследствие одобрени от Агенцията по Заетостта за предоставяне на обучение с Ваучери по схемата Аз Мога Повече за 2013-2014.

   Най-популярните курсове са тези за изучаване на език, в частност английски и немски , а напоследък все по-засилено се търсят Дистанционни курсове по френски и испански език . И докато Английският отдавна се е наложил като важен критерий при подбор на персонал и се изучава усилено, то езикът на Гьоте тепърва набира популярност. Владеещите немски език не са много и по тази причина са много ценени.

   Предлаганото по схема Аз Мога Повече Дистанционно обучение е много подходящо за езиковите курсове – курс Английски език или курс Немски език по Аз Мога. Тази форма на обучение дава възможност на курсистите сами да избират от къде и кога да се обучават.

   За да кандидатствате по програма Аз Мога Повече 2013 е необходимо да посетите местната Дирекция “Бюро по труда” и да подадете набора от документи – вкл. копие на лична карта и копие от диплома за завършено образование.