Какво включва протеиновата диета на Пиер Дюкан

1
Добави коментар
ant_iv
ant_iv

Дори и да звучи невероятно, според д-р Пиер Дюкан, можем да отслабнем трайно без да се наливаме с вода и да хрупаме моркови по цял ден. Диетата на д-р Дюкан се базира на протеинов прием и гарантира траен резултат. Състои се от 4 етапа. През първия, наричан ударен режим, трябва да консумираме само протеини. Иначе казано – трябва да ядем месо, риба, яйца и млечни продукти. Този етап може да продължи от 3 до 10 дни, в зависимост от това, колко килограма искаме да свалим. Например, за да се отървем от 5 килограма, нужно е да спазваме ударния режим 5 дена.
Вторият етап от диетата е смесен. През него се редуват няколко дни само на белтъчини и няколко дни на белтъчини със зеленчуци. Този етап продължава до достигане на желания от вас резултат. Средно се сваля по 1 кг. На седмица.
През третата фаза от диета на Пиер Дюкан, основната ни цел е да запазим постигнатите до тук резултати. Сега вече можем да си позволим да включим в менюто си тестени храни и варива. Също така не трябва да забравяме и плодовете, с изключение на банани, грозде и череши. В този етап са предвидени 2 галавечери седмично, в които всичко е позволено, но само на вечеря. Трябва да имаме предвид, обаче, че всяка втора диета се проваля в първите 3 месеца след постигане на желания ефект.
Четвърта фаза прилича много на трета, но в нея вече преминаваме към нормален режим. Всичко е позволено, но е задължително поне един ден в седмицата да консумираме чисти протеини. Тази фаза трае цял живот.
Добрата новина е, че по време на диетата не ни се налага да броим калории, ядем толкова, колкото ни се иска. Разрешено е да пием вода, докато се храним и не се лишаваме от нищо. Важно е да закусваме сутрин и никога да не прескачаме хранене. Ако спазваме всичко това, със сигурност отслабваме.
Но както всяка диета, и тази си има противопоказания. При стриктното спазване на протеиновата диета, организмът получава около 3 пъти повече белтъчини от нормалното. Нарушава се съотношението между мазнини, белтъци и въглехидрати. Това води до промени в метаболизма. Не са рядкост и случаите, в които се стига до йо-йо ефект, т.е. възвръщане на килограмите.
Преди да предприемете важната крачка и да започнете диетата на д-р Дюкан, добре обмислете плюсовете и минусите.

Like this:

Like Зареждане…

Коментирай

Коментари