Лесен плодов десерт

1
Добави коментар
ant_iv
ant_iv

Един лесен и вкусен начин да се справим с горещините, без да натрупваме излишни килограми

Летен плодов десерт

За да направите този летен десерт, необходими са ви следните продукти:
2 пакета бишкоти
2 кисели млека, по възможност с по-голям процент масленост
(или 2 кофички изцедено кисело мляко)
2 пакетчета желатин
3 супени лъжици захар
плодове по избор
1 щипка добро настроение

Това лято изненадайте любимите си хора с ефектен десерт. Ако готвенето не е вашата силна страна, не се притеснявайте. Това плодово изкушение е много леснo за приготвяне. А също много вкусно и полезно!

Вземете голяма купа и изсипете в нея млякото и захарта. Разтворете желатина на водна баня докато се сгъсти. След това го прибавете в купата и разбъркайте продуктите до получаване на еднородна смес.
Наредете бишкотите по дъното на тавичка. Ако имате възможност, използвайте продълговата висока тавичка.

Нарежете плодовете на тънки резенчета. Много подходящи комбинации са праскови с пъпеш или кайсии с банан. Развихрете въображението си. След като вече сте нарязали плодовете, наредете ги върху бишкотите и залейте с кисело-млечната смес.
Повторете процедурата – ред бишкоти, ред плодове, кисело мляко. Накрая оставете последния ред бишкоти без да заливате с млякото.

Оставете вашия кулинарен шедьовър в хладилника за няколко часа. Желатинът има стягащ ефект. След като десертът се стегне, извадете от хладилника и го обърнете на подходящ поднос. Отгоре украсете с плодове или ядки по желание. Поднесете го с най-голямата си усмивка. Близките ви няма да останат разочаровани, както и вие самите!

Like this:

Like Зареждане…

Коментирай

Коментари