Как да отслабваме здравословно?

28
Добави коментар
zabat
zabat

Как да отслабваме здравословно?

Почти на всеки му се налага в ежедневието си да предприеме диета или да се храни по-малко, за да постигне трайно отслабване. Особено през зимният сезон, повечето време прекарваме на топло в къщи и си похапваме сладко пред телевизора, без да изразходваме достатъчно енергия.

Така се задръстваме с излишни килограми, които не само ни вредят, но и ни създават комплекси. Затопли ли се времето, пробвайки летните си дрехи осъзнаваме, че сме напълнели доста и едва тогава се замисляме за здравословно отслабване.

Но как да отслабнем, като навсякъде около нас се продават полуфабрикати? Всеки интелигентен и уважаващ себе си човек знае, че здравословното отслабване не крие рискове от заболяване и стресиране. Защото, когато променим изцяло менюто си, за организма то е един нов, прочистващ режим на хранене.

Затова, когато се опитваме да се отървем от натрупаните шлаки, чрез здравословно отслабване, организмът ни бързо ще усвоява приетата храна, без да е подложен на стрес и изтощение. Това е така, защото той ще си набавя всички полезни вещества, които се съдържат в здравословната храна. Функционирайки пълноценно и ние ще се чувстваме по-бодри и издържливи.

Приемът на вода ще ни зарежда с нова енергична сила и приток на жизненост. Тя е в центъра на всичко. Много важно е да приемаме достатъчно количество вода, за да не се обезводни тялото и да се усвоява по-лесно приетата храна.

Режим за здравословно отслабване може да си направи всеки в домашни условия, без да дава излишни пари за диетолози или лекари.

В интернет има достатъчно изписана информация от доволни потребители, книги и коментари с най-успешни методи за отслабване. Ако сте от по-старото поколение и виртуалното пространство не е вашата стихия, можете да си купите книга от близката книжарница, посветена на здравословното отслабване.

Следвайки инструкциите, чрез които да се избавите от излишните килограми, ще установите, че до няколко дни кантарът ще отмерва по-малка телесна маса, а дрехите ви постепенно ще ви дават свобода на движение.

Ако досега сте свикнали да похапвате повече сладки и тестени изделия – намалете ги до минимум, като ги разпределите между приемите на храна, защото здравословното хранене включва предимно плодове, зеленчуци, печено крехко месо, млечни продукти и прочистващи от токсините органични сокове.

Отслабване с индивидуален хранително диетичен режим »

05.09.2012 | Photo: office.com