Френското шато на Валентино в азиатски стил

50
Добави коментар
Stenia
Stenia

Световноизвестният дизайнер Валентино избира покрайнините на Париж, за да оформи своя дом. Имението Château de Wideville въплъщава страстта на дизайнера в областта на от-котюр, висшата мода, през старинни китайски стоки на династията Цин до европейски вещи от различни епохи. Макар той да е италианец в цялата си същност, на него не му е чужда страстта да колекционира красиви вещи с антикварна стойност от цял свят.

 

Доказателства за силното влияние на китайската култура върху творчеството на италианеца могат да се намерят из цялото имение Château de Wideville. То е построено през XVII век от финансовия министър на Луи XIII, а малко по-късно то е взето от една от любовниците на Луи XIV. Валентино притежава домове в много части на света – Лондон, Рим, Ню Йорк Сити и Гещад, а това е негово притежание от 1995 година. Той наема дизайнера Хенри Самюъл да оформи по негов вкус помещенията в шатото, което е с осем спални. Любимата му стая е зимната градина, която е обзаведена с китайска визия.

? Друга любима зона на дизайнера е старият гълъбарник, който той спасява от рушене. Сградата е най-новореставрираната в имота. Тя е превърната в оазис на релаксацията с китайски мотиви. Нейната цилиндрична форма веднага грабва погледа, а високата три етажа постройка е ремонтирана с нова фасада от варовик и тухла. Сградата е построена за отглеждане на гълъби, които са се използвали за храна и за наторяване от техните отпадъчни средства. Трансформирана е в стая, в която може да се почете или послуша музика, а освен това съхранява част от творчеството на дизайнера.

? В задната градинка верандата води до озеленена зона, а от двете й страни са поставени статуи на две кучета, които са изработени от камък. Върху моравата са оформени храсти, които са забобиколени от малка гора.

? Вътре в просторната сграда на гълъбарника са оформени етажи, които съхраняват мебелировка и произведения на изкуството. Прозорците са с ръчно обагрени полупрозрачни щори, които осигуряват уединение, но не спират светлината да навлиза вътре в стаята.

 

? Фокусна точка в зимната градинка е полилеят, който е изработен през XVIII век. Френските врати водят до задна тераска и градинка с оформени храсти. Оформени са зони вътре в стаята, които обаче не са отделени, тъй като върху настилката е поставен килим с флорални мотиви, чиито размери са значителни и обхващат почти цялата настилка.