Разходка в чудесата на Южна Корея

43
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Южна Корея, разкошни замъци, чиста природа и екзотична кухня

Южна Корея  заема изцяло южната част на Корейският полуостров, а по цялата си сухопътна част граничи със Северна Корея. Столицата е Сеул, който е пренаселен и заедно с предградията си живеят  половината от населението на страната. Градът е в средата на полуострова и тук са съсредоточени всички важни за страната институции.

 

Пред вид историята на Южна Корея и в частност Сеул тук са и най-интересните атракции повечето, от които са защитени от ЮНЕСКО.На първо място е строеният през 15 век храм Чонгмьо, крепостта Хуасонг и дворецът Чангдок. Ако харесвате спокойствието и релакса може да се потопите в  будиските храмове, които се поддържат специално за посетителите.

Друга интересна архитектурна атракция е двореца Кьонгбок, в който кралете от династия Чосон са живели стотици години. Намира се в центърът на Сеул и представлява уникално произведение на изкуството със своите извити на горе вълнисти покриви от дърво и цветни облицовки.

Друг интересен обект е дворецът Чхангдоккунг и неговата Тайна градина отрупана със прекрасни цветя и храсти, които се поддържат през цялата година.В миналото кралете от династия Joseon са обожавали разходките сред тези градини. Ако искате да си купите сувенир или подарък за близък човек , посетете Инсадонг (Insadong).

Тук туристите се тълпят заради улиците, в които има антикварни магазини и занаятчийски къщи. Близо до Инсадонг е разположен двореца Changgyeon, най-впечатляващата сграда в Сеул. В Южна Корея има много красиви макар и ниски планини.

Там се намира Националния парк Сораксан, в който живеят редки растения и животни, но са идеално място за пешеходен туризъм по специално изградените еко пътеки. Към територията на Корея принадлежат няколко вулканични острова, един от които е остров Чеджу.

Тук преди 2 млн. години е имало серия от изригвания, които са образували острова.  Посетителите може да се насладят на спъращи дъха водопади, оградени от буйна растителност, напомнящи много на Хавайските острови. Опитайте корейската кухня, но бъдете внимателни какво ядете, защото някои храни доста трудно се понасят от европейците.

Тук се има предвид ястията приготвени от водорасли. Почти на всеки ъгъл има магазинче за бързо хранене. Опитайте бишкоти с варено яйце – много е вкусно. За десерт си оставете обиколка крепостта Хуасеонг или по-известна като „Брилянтния замък”.

Това е голям дворцов комплекс в центъра на Сувон. Замъкът е издигнат от крал Джеонджо  в знак на почит към баща си крал Jangheonseja. Не пропускайте и най-голямото пристанище на Южна Корея  – Пусан.