Приемни изпити в театрален колеж „Любен Гройс“ за 2012/2013 г.

1
Добави коментар
ARTualno
ARTualno

Мечтаеш ли за сцена? Стани част от театралното изкуство като кандидатстваш в Театрален колеж „Любен Гройс”. Приемните изпити ще се проведат на 21, 22 и 23 септември 2012 г. Художествен ръководител – Георги Новаков.

Кандидат-студентска кампания 2012/2013 г.

Театрален колеж „Любен Гройс“ повече от двайсет години живее под театралното небе на България, което обогатява с нови звезди и светлина. Появил се във време на трусове, колежът се утвърди като престижна образователна формация, отстояваща своя творческа и педагогическа самостоятелност и запомнящо се художествено лице. Остана верен на принципите на своя патрон – големият български режисьор Любен Гройс, да пази с достойнство и неуморна работа своето присъствие. За изминалите две десетилетия към сцената с диплома от колежа тръгнаха 212 техни възпитаници. По време на своето обучение те се срещнаха с изтъкнати български театрали и педагози, придобиха умения и знания, които ги направиха търсени творци. Осезаемо е присъствието на студенти от колежа в българските театър и кино, а и навсякъде, където се изисква актьорски професионализъм, фантазия и отговорност. Основател и дългогодишен художествен ръководител на колежа е професор Елена Баева – изтъкнат български театрален педагог и режисьор, доказал уменията си както в създаването на прекрасни актьори, така и в събирането на силен преподавателски екип. Студентите работят в съвременни условия, които Театрален колеж „Любен Гройс“ се стреми да направи още по-привлекателни. Гостоприемно отворените врати на колежа Ви канят на път! Към едно прекрасно изкуство, в което са ви нужни посока, учител, приятел. В Театрален колеж „Любен Гройс“ ще ги откриете!

ВАЖНО: Приемните изпити ще се проведат на 21, 22 и 23 септември 2012 г. За повече сведения в офиса на колежа: площад България 1, административна сграда на НДК, ет. 12, офис 7, тел. 02/9862025, 02/9166165 и 0894304840

http://lgroys-college.com/

 

ПРОВЕЖДАНЕ НА КАНДИДАТ – СТУДЕНТСКИ ИЗПИТИ

Кандидат – студентската изпитна процедура включва три кръга.  Кандидатът трябва да подготви по свой избор репертоар от стихотворение, басня, откъс от проза, монолог /комедиен или трагичен – по избор/, песен и танц.

І. Кръг – 21 септември 2012 г.  Изпълнение на подготвени материали по избор на кандидата.  Изпълнение на подготвени материали по избор на комисията.  Оценка на гласово – говорните данни и сценично присъствие.

ІІ. Кръг – 22 септември 2012 г.  Изпълнение на подготвените материали по избор на комисията. Поставяне на сценични задачи. Проверка на музикалността, ритмичността, движенческите и танцови качества на кандидата.

ІІІ. Кръг – 23 септември 2012 г.  Изпълнение на подготвените материали. Поставяне на сценични задачи. Четене на непознат текст. Писмено есе по зададена тема, целящо проверка на образно-емоционалното мислене на кандидата. Разговор – интервю с комисията.

  Оценяването на І кръг става с “да” и “не”. Получилите “не” отпадат от по–нататъшно участие в конкурса.

Оценяването на ІІ и ІІІ кръг става с цифрови оценки, при което кандидатът трябва да има оценка не по–малка от “добър” (4.00), за да бъде допуснат до следващия кръг и да бъде класиран.

Крайното класиране се извършва от сбора на оценките на ІІ кръг и удвоената оценка от ІІІ кръг. Най–ниският необходим бал за крайно класиране е 12.00.

 

КРИТЕРИИ ЗА ПРИЕМАНЕ, ОЦЕНЯВАНЕ И ДИПЛОМИРАНЕ НА СТУДЕНТИТЕ

Творческа концентрация и въображение;
Органично поведение;
Изградено чувство за ансамбъл;
Способност за създаване на индивидуален стил при изграждане на роля (характер, образ, модели и методи на мислене);
Умение за работа с режисьор при участие в постановка;
Умение за анализ на драматургичен текст;
Познание и демонстриране на стилове на актьорската игра.

За повече сведения в офиса на колежа: площад България 1, административна сграда на НДК, ет. 12, офис 7, тел. 02/9862025, 02/9166165 и 0894304840. Или на Facebook стараница Приемни изпити в театрален колеж „Любен Гройс“ за 2012/2013 г.

http://lgroys-college.com/

 

Източник: Театрален колеж „Любен Гройс”