Ресторанти Сватба Варна смята, че дори в наши дни модерната италианска сватба е изключително наситена с история и традиции.

22
Добави коментар
varnanovagodina
varnanovagodina

Научете от ресторанти Варна как се прави сватба по италиански

Ресторанти Сватба Варна смята, че дори в наши дни модерната италианска сватба е изключително наситена с история и традиции. Ако изберете за основна тема на Вашата свата във Варна италианския начин на празнуване, ще останете приятно изненадани от резултата. Сватбените празненства по италиански в съвременния си вариант, когато сватбите вече не се уреждат от родителите на младоженците, все още изобилстват от интересни обичаи. Онлайн каталог Сватба Варна добавя, че все още можете да видите да се танцуват танци като Тарантела или да се носят специални сатенени чанти, единствената цел на които е да събират сватбени картички, съдържащи парични подаръци.

Друга интересна традиция на една италианска сватба са т.нар. конфети или дребни сладки, които се раздават като подарък за гостите на Вашата сватба; примамливи лакомства за гостите са и типичните разноцветни бадемови ядки.

Според италианската традиция булката танцува с всеки кавалер на собствената си сватба в замяна на пари, които могат да бъдат прикачени към булчинската рокля или пък да се събират от бабата на булката.

Единственото нещо, което със сигурност присъства на всяка една традиционна италианска сватба, са неповторимите италиански дребни сладки. Най-разпространената версия за тяхната поява е, че във времената, когато е било твърде скъпо да се купи истинска сватбена торта, членовете на семейството на булката и младоженеца, преди всичко техните майки, баби, лели и братовчедки, са приготвяли големи количества дребни сладки. Онлайн справочник Сватба Варна допълва, че по време на сватбеното празненство тези сладки са били сглобявани във формата на торта, а преди момента на рязане на тортата булката и младоженецът са повеждали всичките си гости в „бисквитен“ танц.

Един от многото видове сладки представлява малък сладкиш от усукано на възел тесто, щедро поръсено с пудра захар, което трябва да символизира свързването на двамата младоженци. Разнообразието от италиански сватбени дребни сладки е уникално! А една от най-приятните части от празненството е моментът, в който всички гости получават от младоженците торбичка от плат с благодарствена бележка, отпечатана върху нея. Според онлайн каталог Сватба Варна, освен че е един прекрасен подарък за спомен на всички присъстващи на Вашата италианска сватба, в тази торбичка гостите  могат да си вземат за дома вкусни италиански дребни сладки за спомен от сватбения ден

Екипът на Сватба Варна пожелава на всички минали, бъдещи и предстоящи младоженци любов, късмет и разбирателство, и разбира се най-прекрасните сладкиши за Вашия незабравим празник!

 

Кликнете върху картинката, за да научите дали се жените за правинлия човек