Справочник Сватба Варна – сватба в индия и в обединените Арабски емирства

11
Добави коментар
rumianka82
rumianka82

Научете повече за индийсската и арабската сватба със справочник Сватба Варна! 
Сватбите в Индия 

Мюсюлманите в Индия обикновено следват брачните обичаи, подобни на тези, практикувани от мюсюлманите в Близкия Изток, които се основават на ислямските религиозни закони. Според онлайн справочник Ресторант Сватба Варна, традиционните мюсюлмански индийски сватбени тържества обикновено продължават три дни.

По правило, преди започване на същинската сватбената церемония предварително се провеждат два отделни сватбени ритуала, които включват традиционни танци и песни, организирани на две различни места: съответно в къщата на младоженеца и у дома на булката.

Онлайн каталог Ресторант Сватба Варна допълва, че след сватбената церемония булката се довежда до новия си дом: къщата на мъжа.

 

В новия си дом тя е посрещната от майката на младоженеца или свекървата, която държи копие на Корана над главата на булката.

 

Сватбите в Обединените Арабски емирства

По традиция сватбените церемонии в Обединените арабски емирства включват насрочване на дата за сватбата, подготовка на булката и младоженеца, и разточителни гощавки с танци и песни, които се провеждат седмица или няколко дни преди първата брачна нощ.

В приготовленията на бъдещата съпруга за първата й брачна нощ се отделят специални козметични грижи. Близки жени, членове на семейството или приятелки, хранят булката със специални ястия, помазват тялото на булката с миро и различни кремове, парфюмират косите й, като внимателно ги мият с екстракти от кехлибар и жасмин, декорират ръцете и краката й с къна – ритуал, известен като „вечер на къната“, който се изпълнява няколко дни преди сватбата.

Булката остава в жилището си в продължение на четиридесет дни, докато настъпи първата брачна нощ, като бива посещавана единствено от семейството си. По-късно  младоженецът предлага на бъдещата си съпруга набор от атрибути, които  тя ще използва, за да създаде своята зестра; обикновено зестрата се състои от бижута, парфюми, коприна и др.

Според онлайн справочник Ресторант Сватба Варна, в Дубай – едно от седемте Обединени Арабски емирства – традиционната бедуинска сватба представлява церемониал, който пресъздава най-ранните арабски концепции за брак, като подчертава, че брачният съюз не е просто свързване на един мъж и една жена, а обединяване на техните семейства.

По традиция бедуинската сватба продължава седем дни. Подготовката за сключване на бедуински брак започва най-напред с брачното предложение. По този повод се организира среща между бащата на младоженеца и бащата на булката, където бащата на младоженеца иска ръката на булката за сключване на брак от баща й.

Тази ритуална среща включва обичайното сервиране на арабски ментов чай. Онлайн каталог Ресторант Сватба Варна допълва, че след като ръката на булката е дадена, започват да се водят преговори между семействата на младоженците и да се обсъжда т.нар.брачен договор или споразумение.

Булката участва в ритуал, където нейни приятелки или близки татуират ръцете и краката й с къна: ритуал, който се извършва за красота, богатство и здраве. Следва шеговит ритуал, организиран от приятели на булката, в който те искат обезщетение от младоженеца след като са украсили бъдещата му съпруга с къна.

Церемонията включва семейно шествие към дома на булката, което представлява символично пресъздаване на боен танц от минали времена, както и показване на облеклата и даровете на булката, които тя е получила от семейството на младоженеца.

Онлайн каталог Ресторант Сватба Варна информира, че в най-ранните версии на бедуински сватбени тържества, младоженецът и булката са настанени и остават в палатка, изработена от камилска вълна, така че булката да е далеч от хорски погледи по време на сватбената церемония. Сватбата завършва с последния ритуал, когато булката язди камила към новия си дом, където ще заживее със съпруга си. Чак след седмица, булката се среща със собственото си семейство.

По обичай, до края на официалната сватбена церемония младоженецът няма право да се присъедини към булката. Единственото място, където младите съпрузи се срещат насаме за пръв път след сватбата, е тяхното общо и бъдещо жилище.

Онлайн каталог Ресторант Сватба Варна добавя, че сватбените обичаи на бедуините включват използването на ръчно бродирани костюми, зестра и булчинско имане. Според ислямския закон, всички бижута, подарени на  булката на сватбата, стават нейна лична собственост.

 

 

Направете теста на БГ Сватбата и разберете дали се жените за правилния човек!