4-мата нашенци, източвали банкомати в Уганда, остават в затвора

1
Добави коментар
todorova_nina
todorova_nina

Четирима българи, обвинени в източване на банкови сметки в Уганда все още се намират в ареста в столицата Кампала, пише информационното издание „Ню вижън“.

Българите са били изправени пред съдия, който е разглеждал искането им да бъдат пуснати под гаранция. Когато съдята не уважил молбата им, те се барикадирали в една от съдебните зали и отказали да излязат. Намесила се е полицията и нашенците отново били затворени в централния полицейски участък.

Срещу българите са повдигнати 30 обвинения за измама. Едно от тях е опит да откраднат пари от сметки в една от големите банки в страната – „Станбик банк“.

Според съдиите българите нямат постоянно местожителство в Уганда и могат да избягат от страната. Ако бъдат признати за виновни, обвиняемите може да бъдат осъдени на три години затвор.

На 31 август полицията в столицата на Уганда арестува четиримата българи, заподозрени в опит за източването на банкомат в едно от предградията на Кампала, съобщи тогава местният вестник „Обзървър“.

Четиримата – Милен Кацарски, Адриан Димитров, Иван Ганчев Емилов и Антон Иванов, били задържани на местопрестъплението, докато се опитвали да изтеглят от банкомат пари от чужди сметки.

Според полицейския началник българите са си служили с чип, чрез който са получили достъп до сметките на всички клиенти на банката. При ареста са били иззети 45 фалшиви банкови карти и списък с 45 ПИН кода.

Пазарувай в MediaMall.bg – книги, музика, филми и абонаменти