Каварненският залив Болата бе обявен за един от най-красивите в света

57
Добави коментар
naskoki
naskoki

Имаме истински повод за радост и гордост- Каварненският залив Болата става част от клуба „Най-красивите заливи в света“, съобщи председателят на Асоциацията на Българските Черноморски общини и кмет на Аксаково Атанас Стоилов.

Приемането на родната природна забележителност в елитната компания на световните райски кътчета е решено преди дни в турския полуостров Бодрум по време на годишната сесия на клуба.

Пълноправното влизане на първия български залив в елитната група ще стане на следващото редовно заседание на клуба, което ще се проведе през 2013 година в Камбоджа.

На сесията в Камбоджа се очаква Мария Мейра- вицепрезидента на клуба, която представени и защити кандидатурата на България да оглави елитния клуб на заливите и съвместно с партньора си от Аксаково да внесат втора номинация на български залив- Созополския, за пълноправно членство сред най- красивите заливи в света.

„Приемането на български залив сред най- красивите в света е изключително добра възможност България да заяви присъствието си като световна туристическа дестинация. Ако България има два свои залива в клуба, това ще я изравни с Испания, Канада и Португалия и ще я изведе пред Турция, Гърция и други утвърдени туристически локации“, коментира председателят на Асоциацията на черноморските общини Атанас Стоилов.

А, колко още красиви места има из България… определено има какво да покажем на света.