Български блог

3
Добави коментар
mails1000
mails1000

Кон с капаци

13.07.2012
  Статии

В България определено няма един или два проблема. Най-отговорен за тези проблеми може би е едрия бизнес в страната ни. От него зависи голяма част от икономика ни и цялата страна. С идването на пазарната икономика в България обаче се отвориха вратички и за дребния и среден бизнес.

Вече имаме развит капитализъм със свободна икономика, но в България е пълно с един феномен.
Дребните риби в нашият бизнес океан са със самочувствието на акули и китове. Те спокойно затварят очите си за заобикалящия ги свят и смятат, че са научили всичко, което е важно.

Така те се превръщат в коне с капаци.

Кон с капаци

можем да наречем всеки „бизнесмен“ който е решил че е достигнал върха и че не може да бъде бутнат от там, така можем да наречем и тези, които са решили, че си знаят как да решават сами проблемите си и нямат нужда от помощ, те смятат, че са изучили всичко и че всеки се опитва само да ги измами.
Конете с капаци не изслушват, те не се интересуват от предложения и съвети. Те не контактуват с търговски представители. Те не могат да мислят за предложения, които им се дават от други фирми, които могат да им помогнат.
Такъв човек бихме могли да наречем – кон с капаци

Тази статия, може би за успокоение на търговските представители ще бъде място, където всеки може да напише с какъв кон с капаци се е срещнал и е видял, че конете с капаци гледат само в една точка и не могат да преценят кое предложение е добро и кое не е.

Всеки може чрез коментар да напише коя фирма според него е представител на обществото на конете с капаци.

Български Блог

Кон с капаци

5.00 / 5

5

1 / 5

2 / 5

3 / 5

4 / 5

5 / 5

20 votes, 5.00 avg. rating (99% score)