Как да пътуваме с малко багаж

46
Добави коментар
buba_svoge
buba_svoge

Ще пътувам! Имам билет и всичко е планувано. Ами багажът? И се започва едно правене на списъци, ровене из гардероби и шкафове и чудене какво да вземем. Резултатът е огромен куп, от който регулярно се вадят едни неща и се слагат други. И всичко това заради един единствен въпрос: „Ами ако това ми потрябва?”. „Ами ако не ти потрябва” ще кажа аз. Много често се случва да носим с нас неща, които така и не използваме, а обикновено плащаме такса за тях. Моят съвет е използвайте само една чанта. Тя е абсолютно достатъчна за да събере 

необходимите ви вещи за плануваната ваканция. Освен пари, това ще ви спести доста чакане и редене на опашки. Съгласете се, че не можем да пътуваме и евтино, и да сме доволни, и да сме с много багаж.

 

Само една чанта!

Сложете си лимит. Чанта или раница с размери около 55х40х20 се приема като ръчен багаж от авиокомпаниите (проверете изискванията за багаж на вашата авиокомпания) и можете да я вземете с вас в автобуса. Освен това сте абсолютно свободни и мобилни, тъй като не дърпате огромен куфар зад себе си. Големите чанти и многото багаж се забелязват от далеч и могат да привлекат вниманието на крадци. Затова избягвайте да приличате на туристи и не носете много багаж.

 

Какво да взема?

Как в една чанта да съберем всичко, което ще  ни бъде необходимо? Много просто. Избирайте внимателно. Подредете на леглото всичко, което мислите, че ще ви е нужно. След това за всяко от нещата си задайте въпроса: „Това наистина ли ще ми трябва?”. Не е нужно да носите със себе си неща, който можете да си набавите, когато пристигнете. Със сигурност ще похарчите по-малко за покупката им на място, отколкото е таксата за багаж.

Относно облеклото. Вземете със себе си дрехи, които съхнат бързо и не се мачкат много. Купуването на дрехи по време на пътуването също е вариант. Може да носите съвсем малко багаж и да напазарувате останалото, когато пристигнете.

Подберете дрехи, които могат да се съчетават лесно с останалите.

Не носете по няколко чифта обувки. Изберете тези, които се съчетават най-добре с дрехите.

 

И не забравяйте. Най-важното нещо, когато пътувате е да се чувствате добре. Бъдете свободни, обличайте се удобно и се наслаждавайте на почивката си. С две думи пътувайте леко.

 

Снимки: sattva & imagerymajestic/FreeDigitalPhotos.net