HELBO терапията – най-новото лечение на пародонтози

35
Добави коментар
boreca6
boreca6

HELBO терапията – най-новото лечение на пародонтози

Близо е времето, когато хората ще могат да забравят за протезите. И това не е мит

 

„Бъдещето на денталната медицина е в новите технологии. Иновациите в сектора навлизат толкова скоростно, че примерно имплантологията до няколко години ще стане ежедневие – като пломбите“, твърдят специалистите от Дентална клиника ЕО Дент. Те са категорични, че е близо времето, когато хората ще могат да забравят за протезите. И това не е мит. Така както лечението на особено масовите пародонтални заболявания вече не е мит, за което революционна роля има едно от последните постижения на денталната медицина – HELBO терапията.

В България тази терапия вече се прилага именно в ЕО Дент и гарантира на много хора бързо и безболезнено връщане на качеството на живота, дава нови сигурни възможности за лечение на широко разпространените пародонтални заболявания (пародонтозати), както и нова надеждност на имплантирането, присаждането на зъби. Модерното лечение на тези заболявания е силно оръжие в борбата с патогенните бактерии и има много важно значение в имплантологията, разказва стоматологът д-р Валентин Павлов, чийто екип от висококвалифицирани специалисти успява да върне все повече усмивки и да ги направи вечни. С HELBO терапията, описва още д-р Павлов, може много бързо да бъде премахната всяка инфекция в устната кухина, както и тя да се предпази от възпаление по време на оздравителен период след имплантиране на зъби. Използваните при HELBO лечението специални разтвори, активирани с лазерна светлина, осигуряват почти стерилно поле и предвидими резултати от операцията, самата лазерна светлина  действа аналгезиращо (обезболяващо), а фоточувствителният разтвор въздейства целево само върху инфектираните участъци – плака, пародонтални джобове, вътрекоренови канали, имплантна  ложа.

Установената резултатност при тази процедура е 99% деактивиране на патогенните бактерии, които са и основните причинители на  пародонталните заболявания.

Според специализираната статистика почти 90% от  населението има проблеми с кървящи венци и серия други проблеми: възпаления на тъканите на пародонта, болезненост на венците, отоци в устата, оголване и клатене на зъбите, лош дъх, разрушаване на костната тъкан и прочее. Все признаци за сериозни болестни процеси, които в годините назад дълго се приемаха за трудно овладяеми или направо за неовладяеми.

Това обаче вече съвсем не е така.  Справянето с тях, особено след като я има апаратурата за  HELBO терапията, вече е напълно възможно, обръщат внимание от ЕО Дент и гарантират надеждни, трайни резултати. И съветват: в никакъв случай да не пренебрегваме на пръв поглед и най-невинните заболявания на устната кухина. Защото микроорганизмите, причиняващи проблемите там, присъстват в целия организъм и му влияят пагубно, повишават риска както от инфаркт, така и от инсулт, диабет и от много други тежки заболявания. Екипът на ЕО Дент е истински горд, че в България вече пациентите могат да се възползват от това лечение и да се радват на добрите резултати, доказани и в световен мащаб, подчертава д-р Венета Павлова. Нашите специалисти, уточнява тя, завършиха курсове в Германия, като предстоят и още такива квалификации, за да може по-голям брой колеги да работят с най-съвременната апаратура за HELBO  терапия.  

бутони за социални мрежи